Απλήρωτοι λογαριασμοί: Σενάριο διακοπής ρεύματος σε όσους αλλάξουν πάροχο; - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Απλήρωτοι λογαριασμοί: Σενάριο διακοπής ρεύματος σε όσους αλλάξουν πάροχο;

 

Aplirotoi logariasmoi: Senario diakopis revmatos se osous allaxoun parocho;

Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε ελληνικό νοικοκυριό

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι καταναλωτές που χρωστούν λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Τα επιδόματα δεν φτάνουν, και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αποφασίζει να λάβει ουσιαστικά μέτρα για να βοηθήσει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Πνιγμένοι στα χρέη οι Έλληνες πολίτες, και η στήριξη του οικονομικού επιτελείου είναι για άλλη μία φορά για το θεαθήναι. Και μέσα σε όλα αυτά, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρίσκεται στη διαδικασία να αποφασίσει μία ριζική αλλαγή σε όσους έχουν απλήρωτους λογαριασμούς. Συγκεκριμένα, στο τραπέζι έχει πέσει το σενάριο της διακοπής του ρεύματος σε όσους αλλάζουν πάροχο χωρίς πρώτα να έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους. Η κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη και τις σχετικές προτάσεις των θεσμικών οργάνων του κλάδου (ΕΣΑΗ-ΕΣΠΕΝ), επεξεργάζεται ρύθμιση που προβλέπει τη διακοπή της παροχής ρεύματος σε όσους έχουν απλήρωτους λογαριασμούς και αλλάζουν πάροχο.

Πιο συγκεκριμένα, εξετάζεται ρύθμιση που θα προβλέπει ότι προμηθευτές θα έχουν το δικαίωμα να δώσουν εντολή αποκοπής, δηλαδή απενεργοποίησης της παροχής ρεύματος, σε πρώην πελάτες τους που άλλαξαν πάροχο είτε αφήνοντάς τους απλήρωτες οφειλές, είτε έχοντας κάνει μεν διακανονισμό για την εξόφληση των οφειλών, που όμως σταμάτησαν να τηρούν στην πορεία.

Πηγή  
newsbreak
Από το Blogger.