Μεγάλη φωτιά στη Θάσο: Μήνυμα εκκένωσης στα Κοίνυρα - Τραυματίστηκε εθελοντής - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Μεγάλη φωτιά στη Θάσο: Μήνυμα εκκένωσης στα Κοίνυρα - Τραυματίστηκε εθελοντής

Megali fotia sti Thaso: Minyma ekkenosis sta Koinyra - Travmatistike ethelontis

 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στη Θάσο που καίει πυκνό δάσος δίπλα στις κατασκηνώσεις του νησιού. Αν και προς το παρόν δεν κινδυνεύουν οικισμοί, ωστόσο, λόγω του δύσβατου σημείου είναι δύσκολο για τις πυροσβεστικές δυναμεις να την προσεγγίσουν.

Η φωτιά έχει δύο μέτωπα και ξέσπασε αμέσως μετά τη δύση του ηλίου στην περιοχή Ποταμιά.

Το πρωί της Πέμπτης δόθηκε εντολή εκκένωσης στα Κοίνυρα, με τους πολίτες να λαμβάνουν στα κινητά τους μήνυμα από το 112 προκειμένου να κατευθυνθούν προς τα λιμάνια.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σήμερα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Όπως θα δείτε στη live εικόνα παρακάτω η πυρκαγιά είναι ορατή από την παραλία της Ποταμιάς.

⚠️‼️🔥Εκτός ελέγχου η #πυρκαγια στην Θάσο 🔥. Παρακολουθούμε ζωντανά μέσα από την κάμερα https://t.co/aASnVGPRzY pic.twitter.com/fJ2R1spPVH

— Fire Fighting Greece (@FightingGreece) August 10, 2022

Στα μέτωπα για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 33 οχήματα και 5 ομάδες πεζοπόρο, ενώ εξαιτίας του δυσπρόσιτου σημείου στο δάσος οι ελπίδες εναποτίθενται στα εναέρια μέσα που σηκώθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας.

Δείτε το σημείο όπου μαίνεται η πυρκαγιά:

kabala

kabala2

fotia

Πηγή φωτογραφιών: kavalanews

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και αρκετοί εθελοντές, εκ των οποίων δύο τραυματίστηκαν από πτώση δέντρου και μεταφέρθηκαν άμεσα στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. Κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του ενός στην Καβάλα καθώς αιμορραγούσε από τραυματισμό στο κεφάλι.

Πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι πρόκειται για δυο εστίες φωτιές στο ίδιο σημείο που είχε προκληθεί φωτιά και πριν από μια εβδομάδα. Στο προηγούμενο περιστατικό υπήρξε άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και κατασβέστηκε πολύ γρήγορα.

Η φωτιά έγινε αμέσως αντιληπτή χάρη στις πολλές περιπολίες που κάνουν στα δάση του νησιού εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας και νυχτερινής παρατήρησης.

Από το Blogger.