Ναυάγιο στη Ρόδο με μετανάστες: Τούρκοι διακινητές οι «δύο» που διασώθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία – Ο ρόλος των Τούρκων Αστυνομικών - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Ναυάγιο στη Ρόδο με μετανάστες: Τούρκοι διακινητές οι «δύο» που διασώθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία – Ο ρόλος των Τούρκων Αστυνομικών

Nafagio sti Rodo me metanastes: Tourkoi diakinites oi «dyo» pou diasothikan apo tin Polemiki Aeroporia – O rolos ton Tourkon Astynomikon

του Χρήστου Μαζανίτη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ναυάγιο της Ρόδου, με τους διασωθέντες μετανάστες να δίνουν στις περιγραφές τους προς τις ελληνικές αρχές νέες πληροφορίες για την δράση των Τούρκων διακινητών.

Όπως ανέφεραν, συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, απ’ όπου με φορτηγό τους μετέφεραν στην Αττάλεια. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους σταμάτησαν δύο μπλόκα Τούρκων αστυνομικών, οι οποίοι αφού τους έψαξαν πρόχειρα εν συνεχεία τους άφησαν να συνεχίσουν, αφού προηγουμένως κάτι τους είπε ο οδηγός.

9.000 ευρώ είχε πληρώσει ο καθένας για μια θέση στο πλοίο – θαλάσσιο φέρετρο. Αν και μέχρι στιγμής κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων με βάση τα έως τώρα στοιχεία υπολογίζονται από 50 ως 60. Ανάμεσά τους είναι τουλάχιστον 2 παιδιά καθώς και γυναίκες, όλοι τους αγνοούμενοι.

Ήταν από αυτούς που έμεναν στις 4 καμπίνες του σκάφους και οι πόρτες τους ήταν κλειστές.

 

 

Σε ότι αφορά τους διακινητές, οι μαρτυρίες των μεταναστών φαίνονται να είναι καταπέλτης για τους 2 Τούρκους, που διασώθηκαν από το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Τους υποδεικνύουν ως τους οργανωτές του ταξιδιού. Οι ίδιοι, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr δεν λένε πολλά στα στελέχη του λιμενικού, που τους ανακρίνουν. Ωστόσο ο ένας εξ αυτών φέρεται να έχει παραδεχθεί ότι ήταν ο κυβερνήτης του πλοίου και ο δεύτερος υποστηρίζει πως ήταν βοηθός του.

Σε ότι αφορά τις συνθήκες που έγινε το ναυάγιο, το επικρατέστερο σενάριο είναι όταν σταμάτησε εν πλω λόγω μηχανικής βλάβης, τη στιγμή που έσπευσε για βοήθεια ένα εμπορικό πλοίο, όσοι βρίσκονταν επάνω στο σκάφος μετακινήθηκαν προς την μία πλευρά του σκάφους με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει και να γίνει υγρός τάφος για τουλάχιστον 20 άτομα. Μέχρι στιγμής, μαζί με τους 2 Τούρκους, έχουν διασωθεί 29 άτομα.
Από το Blogger.