Η κακοκαιρία “χτυπά” αλύπητα τη Χαλκιδική—Κατολισθήσεις βράχων, ορμητικά νερά και προβλήματα σε κάμπινγκ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Η κακοκαιρία “χτυπά” αλύπητα τη Χαλκιδική—Κατολισθήσεις βράχων, ορμητικά νερά και προβλήματα σε κάμπινγκ

I kakokairia “chtypa” alypita ti Chalkidiki—Katolisthiseis vrachon, ormitika nera kai provlimata se kampingk

 Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στη Χαλκιδική και ιδιαίτερα στην περιοχή της Σιθωνίας, την ώρα που η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για περαιτέρω επιδείνωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Όπως ανέφερε στο GRTimes ο επικεφαλής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, “υπάρχουν αρκετά ζητήματα, καθώς μεταξύ άλλων έχει σημειωθεί μία πτώση βράχων στο δίκτυο της Τορώνης στον δρόμο προς το Πόρτο Κουφό,  όπου έχει ήδη σπεύσει συνεργείο της Περιφέρειας”.

Όπως λέει επιπλέον, «υπάρχει ενημέρωση ότι έχει προκύψει ζήτημα και σε κάμπινγκ της περιοχής της Σιθωνίας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που σημειώνεται στην περιοχή, ενώ έντονη βροχόπτωση σημειώνεται και στην περιοχή του Πολυγύρου».

Σύμφωνα με τον ίδιο «σημειώνονται κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια της περιοχής της Σάρτης», με πληροφορίες από την Πυροσβεστική να αναφέρουν ότι το τηλέφωνο της Υπηρεσίας έχει χτυπήσει τρεις φορές για τον παραπάνω λόγο.

Όπως εκτιμά ο επικεφαλής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ, «η κακοκαιρία φαίνεται ότι θα συνεχίσει να κινείται στο ίδιο τέμπο μέχρι και το απόγευμα. Εμείς από πλευράς μας, είμαστε έτοιμοι με τα μηχανήματά μας, για να την αντιμετωπίσουμε».

Προβλήματα και στην Τορώνη

Την ίδια ώρα, πληροφορίες του GRTimes αναφέρουν ότι κλειστή από την βροχόπτωση είναι η πρώτη είσοδος της Τορώνης, μιας και τα ορμητικά νερά φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, πλημμυρίζοντας τον παραλιακό δρόμο που οδηγεί από και προς την Τορώνη.

Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα, πολλοί οδηγοί που φεύγουν από το χωριό να κάνουν σε αναστροφή και να επιχειρούν να ανέβουν στο κεντρικό από τους άλλους δύο διαθέσιμους δρόμους, χωρίς όμως να είναι γνωστή η κατάσταση τους αυτήν την ώρα.

Στην περιοχή της Τορώνης είχε αρχίσει να βρέχει καταρρακτωδώς από τις 05:30 περίπου τα ξημερώματα της Τετάρτης (24/8) και έπειτα από ένα μικρό «διάλειμμα», η νεροποντή συνεχίστηκε από τις 08:30. Μέχρι και αυτήν την ώρα, ωστόσο, η βροχή δεν έχει σταματήσει να πέφτει.


Από το Blogger.