Πλήρως επιχειρησιακά και πάλι τα ισραηλινά F-35 Adir, πρόβλημα 0 - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Πλήρως επιχειρησιακά και πάλι τα ισραηλινά F-35 Adir, πρόβλημα 0

Pliros epicheirisiaka kai pali ta israilina F-35 Adir, provlima 0

 Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επανέφερε σε πλήρως επιχειρησιακό επίπεδο τα προηγμένα αεροσκάφη F-35 stealth αφού εξέτασε τον στόλο για πρόβλημα με τα εκτινασσόμενα καθίσματα, το οποίο εντοπίσθηκε πριν μερικές ημέρες. Οι Ισραηλινοί δεν ανακάλυψαν κανένα πρόβλημα στα καθίσματα των 33 F-35 Adir που διαθέτουν αυτή την στιγμή.

Το Ισραήλ είχε καθηλώσει τα Adir μετά από αναφορές για πρόβλημα στο εκτινασσόμενο κάθισμα της Martin Baker που διαθέτει το μαχητικό. Μάλιστα τα F-35 Adir συμμετείχαν στις πρόσφατες επιχειρήσεις κατά της Ισλαμικής Τζιχάντ στην Γάζα, αποκάλυψε η ισραηλινή αεροπορία.

Οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν πρόβλημα με τα εκτινασσόμενα καθίσματα αφού ανακάλυψαν 3 αστοχίες σε 2.700 ελέγχους! Παρά το γελοία μικρό ποσοστό προχώρησαν σε έρευνα στο σύνολο των μαχητικών τους ενημερώνοντας παράλληλα και τις άλλες χώρες κατόχους του F-35.

Το Ισραήλ συμφώνησε να αγοράσει τουλάχιστον 50 μαχητικά αεροσκάφη F-35 από την αμερικανική αμυντική εταιρεία Lockheed Martin. Μέχρι στιγμής, έχουν παραδοθεί 33 αεροσκάφη και τα υπόλοιπα αεροσκάφη αναμένεται να φτάσουν σε παρτίδες των δύο και των τριών μέχρι το 2024.

Από το Blogger.