Έκτακτη πληρωμή Power Pass – Η ημερομηνία - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Έκτακτη πληρωμή Power Pass – Η ημερομηνία

Ektakti pliromi Power Pass – I imerominia

Την ημερομηνία για την έκτακτη πληρωμή του Power Pass έδωσε ο υπ. Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας χθες μιλώντας στο Open.

Τόνισε πως αυτή έρχεται τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου και αφορά σε περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη έκτακτη καταβολή του Power Pass θα γίνει καθώς υπήρξε πλεόνασμα από το ποσό που είχε δεσμευτεί για το επίδομα και το οποίο δεν δόθηκε, αλλά και γιατί ορισμένοι καταναλωτές έλαβαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς εντός Ιουνίου 2022.

Θα αφορά αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί.

Έτσι, θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου.

Κατόπιν, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου, και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση που μοιράστηκε -με ποσά που ήταν τελικά πολύ μακριά από τα 600 ευρώ- ήταν για τους λογαριασμούς ρεύματος από Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022.

Fuel Pass 2: Το λάθος που αναβάλει την πληρωμή

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, αλλά και στο κινητό τους βλέπουν εδώ και δύο ημέρες την επιδότηση από το Fuel Pass 2, ωστόσο, τα προβλήματα με τις πληρωμές συνεχίζονται.

Μία από τις αιτίες που αναβάλει την πληρωμή του Fuel Pass 2 στην τράπεζα, είναι η λάθος συμπληρωση του iBan από τον δικαιούχο στη σχετική πλατφόρμα που έχει ανοίξει στο vouchers.gov.gr.

Ενώ, αναφορικά με την ψηφιακή κάρτα, πολλοί είναι και εκείνοι που δεν γνωρίζουν αν διαθέτουν την τεχνολογία NFC που είναι απαραίτητη για την εξαργύρωση του επιδόματος.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως η αλλαγή της πληρωμής (από ψηφιακή κάρτα σε τράπεζικό λογαριασμό) δεν μπορεί να γίνει, παρά μόνο διόρθωση, π.χ. του IBAN.

 

Από το Blogger.