Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο από μαχητικά και UAV, με σκληρές αερομαχίες Τραβούν επικίνδυνα το σχοινί οι Τούρκοι για ατύχημα στο Αιγαίο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο από μαχητικά και UAV, με σκληρές αερομαχίες Τραβούν επικίνδυνα το σχοινί οι Τούρκοι για ατύχημα στο Αιγαίο

Baraz paraviaseon sto Aigaio apo machitika kai UAV, me sklires aeromachies

Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο από μαχητικά και UAV, με σκληρές αερομαχίες κι εμπλοκές από ελληνικά μαχητικά. Ακόμη μια μέρα με σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο χθες, με τουρκικά μαχητικά, τα οποία μαζί με Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη προχώρησαν σε παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου.

Συγκεκριμένα, χθες καθ´όλη την διάρκεια της μέρας σημειώθηκαν 57 παραβιάσεις σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Από αυτές οι 30 έγιναν από 2 κατασκοπευτικά τύπου CN-235, 24 από 1 UAV τύπου ΑΝΚΑ και 3 από 3 σχηματισμούς μαχητικών αποτελούμενος από μια τριάδα και δυο ζεύγη F-16 εκ των οποίων τα 5 οπλισμένα.

Ελληνικά οπλισμένα F-16 προχώρησαν σε μπαράζ αναχαιτίσεων και μάλιστα από τις σκληρές αερομαχίες μια οδηγήθηκε σε εμπλοκή από τα «γαλάζια» μαχητικά. 

Από την 1η μέχρι και χθες, 22 Αυγούστου, οι Τούρκοι έχουν προχωρήσει σε συνολικά 647 παραβιάσεις του ΕΕΧ και σε 11 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά με τους Έλληνες πιλότους να απαντούν με σκληρές αερομαχίες κατά την διάρκεια των οποίων οι 18 οδηγήθηκαν σε εμπλοκές.

Το εντυπωσιακό είναι ότι με εξαίρεση τον Δεκαπενταύγουστο, επί καθημερινής βάσης στέλνουν από ένα έως τρία UAV, δημιουργώντας κίνδυνο για την ασφαλή αεροπλοΐα.

Πέρυσι ολόκληρο τον Αύγουστο του 2021 είχαν καταγραφεί 184 παραβιάσεις του ΕΕΧ. Το 2020 – 457 και το 2019 – 341.

Όπως έχουμε επισημάνει πολλάκις στο enikos.gr, ο συνωστισμός τόσων αεροσκαφών, σε τόσο περιορισμένο χώρο, με επικίνδυνους ελιγμούς και προκλητικές προσεγγίσεις κι όλα αυτά με υπερηχητικές ταχύτητες φέρνουν όλο και πιο κοντά κάθε ημέρα την πιθανότητα ατυχήματος. Ενός ατυχήματος, που μπορεί να εξελιχθεί σε δυστύχημα, ακόμη και σε θερμό επεισόδιο.

 

Από το Blogger.