Εισηγήσεις στο Μαξίμου για αλλαγή του εκλογικού νόμου και... Ελληνική Λύση - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Εισηγήσεις στο Μαξίμου για αλλαγή του εκλογικού νόμου και... Ελληνική Λύση

 

Eisigiseis sto Maximou gia allagi tou eklogikou nomou kai... Elliniki Lysi

Σε βέρτιγκο βρίσκεται πλέον το μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι υποκλοπές, η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια δημιουργούν ένα νέο πολιτικό τοπίο.

Οι πληροφορίες επιμένουν πως εντείνονται οι εισηγήσεις –κατ΄ ουσίαν πιέσεις- στον πρωθυπουργό τόσο από συνεργάτες του όσο και από εξωθεσμικούς παράγοντες να αλλάξει τον εκλογικό νόμο τον οποίο ο ίδιος ψήφισε προκειμένου να αντικαταστήσει την απλή αναλογική μετά τις πρώτες εκλογές που θα γίνουν στη χώρα!

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει απορρίψει τις εισηγήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου σε μια από τις τελευταίες του παρεμβάσεις πριν τις καλοκαιρινές εκλογές, καθώς μια τέτοια ενέργεια, πέρα από αντιθεσμική θα ήταν ενδεχομένως και μη σύννομη. Πρωτίστως, όμως, θα σηματοδοτούσε πανικό και ηττοπάθεια, αλλά πιθανόν και πολιτική αυτοκτονία αν στις κάλπες η Νέα Δημοκρατία δεν ερχόταν πρώτο κόμμα, αλλά δεύτερο, με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ! Επειδή, ωστόσο, ο …πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, ουδείς αποκλείει στο νέο πολιτικό τοπίο που έχει δημιουργηθεί ο πρωθυπουργός να δεχθεί τις εισηγήσεις (ή, καλύτερα, να υποκύψει στις πιέσεις) και να επιχειρήσει να προχωρήσει σε αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλάζοντας αυτόν που ο ίδιος έχει ψηφίσει, χωρίς καν να εφαρμοστεί έστω και μια φορά!

Το μέγαρο Μαξίμου, επίσης, διαρρέει και σενάρια για συνεργασία με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, σε περίπτωση που η ΝΔ αναδειχθεί πρώτο κόμμα και της λείπουν …λίγοι βουλευτές! Προφανώς η ηγεσία της κυβέρνησης σφυγμομετρεί αντιδράσεις ή και προετοιμάζει το κλίμα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο! Να υπενθυμίσουμε ότι την 1η Σεπτεμβρίου το iEidiseis είχε αποκαλύψει (REDCARPET, υπογραφή Χ.) ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφτηκε στα γραφεία του στη Βουλή τον Κυριάκο Βελόπουλο, πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης-οι δυο τους, άλλωστε, συνυπήρχαν στο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Από τις κινήσεις του μεγάρου Μαξίμου είναι φανερό πως ούτε καν ο πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται κάποιες από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που τον φέρουν να αποδοκιμάζεται για τις πολιτικές του –πρωτίστως για το σκάνδαλο των υποκλοπών- αλλά στην πρόθεση ψήφου να μην αλλάζει τίποτε!

Επιπλέον, συνεχίζονται αμείωτες οι προσωπικές και συκοφαντικές επιθέσεις στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για την παρέμβαση που έκανε στα ανώγεια της Κρήτης για το θέμα των υποκλοπών και η οποία σώζει την τιμή πολλών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος! Οι επιθέσεις, μάλιστα στον πρώην πρωθυπουργό γίνονται …δι΄ αντιπροσώπων, μέσω της …δημοσιογραφικής αστυνομίας, γεγονός που ενοχλεί έτι περαιτέρω τον Κώστα Καραμανλή, τη στιγμή που η κυβέρνηση επισήμως επιχειρεί «να θάψει» την παρέμβασή του!

Και τα δύσκολα έπονται!

Από το Blogger.