Αγορά σπιτιού: Οι 3 περιοχές της Αθήνας που κάνουν την έκπληξη - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Αγορά σπιτιού: Οι 3 περιοχές της Αθήνας που κάνουν την έκπληξη

 

Agora spitiou: Oi 3 perioches tis Athinas pou kanoun tin ekplixi

«Φωτιά» έχουν πάρει εδώ και καιρό οι τιμές πώλησης των κατοικιών σε όλη την Αττική. Το κέντρο της Αθήνας παραμένει σε υψηλά επίπεδα, όμως τη μεγαλύτερη αύξηση τον τελευταίο καιρό κάνουν τρεις περιοχές που μάλλον δεν είναι σε αυτές που θα περίμενε κανείς, όπως το Παγκράτι, τα Εξάρχεια, ή το Κουκάκι.

Πρόκειται για τις εξής:

  • Γουδή
  • Μετς - Καλλιμάρμαρο
  • Ιλίσια

Αυτές οι τρεις σημειώνουν μεγάλη μεταβολή σε σχέση με πέρυσι, δηλαδή 27,6%, 26,4% και 22,1% αντίστοιχα. Πιο αναλυτικά, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022 η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης κατοικίας στις προαναφερθείσες περιοχές ήταν 2.233 ευρώ / τ.μ. και 3.288 ευρώ / τ.μ. και 2.714 ευρώ / τ.μ. αντίστοιχα.

Πρόκειται για περιοχές, που εκτός του ότι είναι σε νευραλγικά σημεία του κέντρου της Αθήνας, ανήκουν στην ευρύτερη λίστα των περιοχών που θα αποκτήσουν σύνδεση με τη γραμμή του μετρό.

Ενοικίαση ακινήτων: Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη αύξηση;

Ως προς την ενοικίαση κατοικίας, υψηλότερη μέση ζητούμενη τιμή σημειώθηκε στα Νότια (10,8 €/τ.μ.) και τα Βόρεια (10€/τ.μ.) προάστια Αθήνας, καθώς και στο κέντρο της πόλης (9€/τ.μ.).

Εν συνεχεία, μεγαλύτερη αύξηση στη μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης καταγράφηκε σε περιοχές εκτός των κέντρων των μεγάλων πόλεων (λ.χ. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) όπως:

  • στον Νομό Κιλκίς (11,6%)
  • το υπόλοιπο του Νομού Θεσσαλονίκης (12,9%)
  • το υπόλοιπο του Νομού Αττικής (17,2%)
  • τον Νομό Χανίων (10,3%)

Οι πιο οικονομικές περιοχές για αγορά και ενοικίαση κατοικίας

Τόσο σε επίπεδο πώλησης όσο και ενοικίασης, χαμηλότερη μέση ζητούμενη τιμή εντοπίζεται σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και κυρίως στη Μακεδονία, όπως οι νομοί Καστοριάς (701 €/τ.μ.), Κοζάνης (667 €/τ.μ.), Κιλκίς (664 €/τ.μ.) και Φλώρινας (577 €/τ.μ.) για αγορά κατοικίας και οι νομοί Καστοριάς (4,46 €/τ.μ.), Ημαθίας (4,4 €/τ.μ.), Κιλκίς (3,67 €/τ.μ.) και το υπόλοιπο του Νομού Θεσσαλονίκης (3,76 €/τ.μ.) για ενοικίαση κατοικίας.

Από το Blogger.