Τουρκία: Άσκηση αλεξιπτωτιστών σε βραχονησίδα στο Αιγαίο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Τουρκία: Άσκηση αλεξιπτωτιστών σε βραχονησίδα στο Αιγαίο

 

Tourkia: Askisi alexiptotiston se vrachonisida sto Aigaio

Η Άγκυρα με συστηματικό τρόπο καλλιεργεί καθημερινά την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είτε με δηλώσεις σε κορυφαίο πολιτικό επίπεδο είτε με την επίδειξη στρατιωτικής ισχύος, όπως είναι οι συνεχείς υπερτήσεις τουρκικών μαχητικών αλλά και ασκήσεις όπως αυτή που θα πραγματοποιούν Τούρκοι αλεξιπτωτιστές μέχρι τις 21 του μηνός , με θέμα την κατάληψη βραχονησίδας.

Πιστές στην γραμμή της απειλής εναντίον της Ελλάδας που εκστόμισε ο Τούρκος πρόεδρος από την Πράγα ότι θα έρθουν κάποιο βράδυ, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τις 21 του μήνα θα πραγματοποιήσουν άσκηση αλεξιπτωτιστών σε βραχονησίδα στο Αιγαίο στον κόλπο της Σμύρνης.

Επίδειξη ισχύος

Ο Ερντογάν με νέο σόου  υπόσχεται στον τουρκικό λαό φυσικό αέριο κάνοντας επίδειξη ισχύος με τα γεωτρητικά και σεισμογραφικά του σκάφη

«Έχουμε άλλα πλοία γεωτρήσεων εκεί στη Μαύρη Θάλασσα; Πηγαίνουμε σε βάθος 12 χιλιάδων μέτρων με τα δικά μας γεωτρητικά πλοία και τρυπάμε εκεί.
Έχουμε επίσης 2 πλοία σεισμικής έρευνας στην Τουρκία. Μαζί με όλα αυτά, ελπίζω να καταλαβαίνετε που θα πάει η Τουρκία από τη στιγμή που θα εξάγουμε το φυσικό μας αέριο», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα. Οι Τούρκοι προσπαθούν, είτε με μυθεύματα, είτε με παράνομες και έκνομες ενέργειες όπως το τουρκολιβυκό μνημόνιο, να δημιουργήσουν τετελεσμένα και να κτίσουν πάνω σε αυτά το επόμενο βήμα των διεκδικήσεων», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

 «Έβαλε τον Ερντογάν στη θέση του»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε την άμεση απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός στον Ερντογάν στην Πράγα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον αιφνιδιασμό αλλά και τον εκνευρισμό του Τούρκου Προέδρου

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε στη θέση του τον Ερντογάν και ο Ερντογάν το έβαλε στα πόδια, δεν θα γίνει τίποτα με την Τουρκία, ο Ερντογάν δεν μπορεί να κάνει τίποτα στην Ελλάδα», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και ο ελληνικός λαός αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν, στο όποιο κάλεσμα της Πατρίδας, όπως η ιστορία του ελληνικού έθνους επιβάλλει», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η πολεμική βιομηχανία της Τουρκίας πραγματοποίησε δοκιμή φόρτωσης στο ελικοπτεροφόρο Ανατολού και στην συνέχεια απόβασης σε ακτή του εγχώριου βαρέος άρματος Αλτάι, που η Άγκυρα προσδοκά όταν λύσει διάφορά ζητήματα να το θέσει σε μαζική παραγωγή.

Από το Blogger.