Ζελένσκι προς Ισραήλ: Δεν είναι καιρός να επιλέξεις με ποιον θα είσαι; - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Ζελένσκι προς Ισραήλ: Δεν είναι καιρός να επιλέξεις με ποιον θα είσαι;

Zelenski pros Israil: Den einai kairos na epilexeis me poion tha eisai;

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε το Ισραήλ να αποφασίσει με ποιον είναι και να αρχίσει να βοηθά την Ουκρανία κατά την ομιλία του ενώπιον των συμμετεχόντων στη Διάσκεψη Κορυφής για τη Δημοκρατία που διοργάνωσε η ισραηλινή Haaretz, όπως γράφει η Ουκρανική Αλήθεια.

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε  το Ισραήλ για το Βραβείο Δημοκρατίας που «αναγνώρισε τον αγώνα του ουκρανικού λαού».

Στην ομιλία του επεσήμανε:

Δεν είναι όμως καιρός το κράτος του Ισραήλ να επιλέξει με ποιον είναι; Με τον δημοκρατικό κόσμο, που παλεύει δίπλα δίπλα σε μια απειλή για την ύπαρξή του; Ή με εκείνους που κλείνουν τα μάτια στον ρωσικό τρόμο, ακόμη κι όταν το τίμημα του συνεχιζόμενου τρόμου είναι η πλήρης καταστροφή της παγκόσμιας ασφάλειας;».

Λεπτομέρειες : Ο Ζελένσκι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Ισραήλ θα δώσει δίκαιες απαντήσεις στις ερωτήσεις του, αφού δεν αφορούν πολιτική, αλλά αξίες.

Υπενθύμισε επίσης ότι αρκετοί εταίροι ήδη βοηθούν ή μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του ουκρανικού εναέριου χώρου. Αλλά το Ισραήλ δεν είναι μεταξύ αυτών των εταίρων. Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι η Ουκρανία ζητά βοήθεια από το Ισραήλ από το 2014.

Τόνισε ότι οι Ουκρανοί δεν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα τους, γιατί θέλουν «απλά και ξεκάθαρα πράγματα: να απελευθερώσουν τη γη τους, να εγγυηθούν την ασφάλεια του λαού τους, να δώσουν ειρήνη στους Ουκρανούς».

Ο Πρόεδρος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι Ουκρανοί θα συνεχίσουν να προστατεύουν και να υπερασπίζονται την Ουκρανία και την ελευθερία τους, καθώς και την κοινή ελευθερία όλων των δημοκρατικών χωρών.

«Ευχαριστώ τον λαό του Ισραήλ για την κατανόηση και τη βοήθεια, ιδιαίτερα την ιατρική βοήθεια, που λάβαμε από την κοινωνία σας! Ευχαριστώ και όλα τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης που διέδωσαν την αλήθεια για αυτόν τον πόλεμο. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους σας που πήγαν στο δρόμους μετά την έναρξη του πολέμου πλήρους κλίμακας και είδαμε: μας υποστηρίζουν στη Γη της Επαγγελίας. Πιστεύω ότι θα δούμε υποστήριξη και στον Παράδεισο», κατέληξε ο Ζελένσκι.  

Σημείωση (ουκρανικού δημοσιεύματος): Η Haaretz είναι ένα από τα κορυφαία και παλαιότερα μέσα ενημέρωσης στον τομέα της πληροφόρησης του Ισραήλ, που απολαμβάνει εκτίμησης όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε ολόκληρο τον δημοκρατικό κόσμο.

 Українська правда

 

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Από το Blogger.