Ινδία: Η στιγμή που καταρρέει η κρεμαστή γέφυρα πάνω από ποταμό - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Ινδία: Η στιγμή που καταρρέει η κρεμαστή γέφυρα πάνω από ποταμό

India: I stigmi pou katarreei i kremasti gefyra pano apo potamo

 Σε τουλάχιστον 132 νεκρούς ανέρχεται ο τραγικός απολογισμός από την κατάρρευση της κρεμαστής πεζογέφυρας στην Ινδία.

Στα social media αναρτήθηκε βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που καταρρέει η γέφυρα η οποία συνέδεε τις όχθες του ποταμού Ματσού, στην πολιτεία Γκουτζαράτ, στη δυτική Ινδία.

 Περίπου 500 άνθρωποι- ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά- εκτιμάται ότι συμμετείχαν σε εκδηλώσεις για θρησκευτική γιορτή πάνω και γύρω από τη γέφυρα. Η μήκους 233 μέτρων γέφυρα κατασκευάστηκε το 1880. Μόλις στις 26 Οκτωβρίου άνοιξε ξανά, έπειτα από επισκευές που διήρκεσαν πάνω από έξι μήνες.

«Υπάρχουν πολλά παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς», δήλωσε στο NDTV ένας διασώστης. «Ήταν βράδυ Κυριακής, οπότε είχαν βγει οικογένειες για μια βόλτα, καθώς είναι δημοφιλές τουριστικό σημείο», συμπλήρωσε.

Ο Πρατέεκ Βασάβα, που κολύμπησε ως τις όχθες του ποταμού μετά την πτώση από τη γέφυρα, περιέγραψε ότι είδε αρκετά παιδιά να πέφτουν στο νερό. «Ήθελα να τραβήξω μαζί μου κάποια από αυτά, αλλά είχαν πνιγεί ή παρασυρθεί», συμπλήρωσε.

«Τα καλώδια έσπασαν και η γέφυρα κατέρρευσε σε μια στιγμή. Οι άνθρωποι έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλο και μέσα στον ποταμό», περιέγραψε άλλος άνθρωπος που κατάφερε να σωθεί. Οι τυχεροί μπόρεσαν να κολυμπήσουν ως τις όχθες ή διασώθηκαν από μέλη των ενόπλων δυνάμεων που έσπευσαν στο σημείο. Άλλοι προσπαθούσαν να κρατηθούν στα συντρίμμια της γέφυρας που παρέμεναν πάνω από την επιφάνεια του νερού.

Περίπου 77 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, κάποιοι σοβαρά τραυματισμένοι. Στα νοσοκομεία εκτυλίχθηκαν χαοτικές σκηνές, καθώς γιατροί και νοσηλευτές πάσχιζαν να ανταπεξέλθουν στο «κύμα» τραυματιών.


Από το Blogger.