Ο Ερντογάν μιλά για την συνέχεια των Tayfun, ο Δένδιας για θερμό επεισόδιο με απρόβλεπτες διαστάσεις και τα ΤΟΜΑ στα νησιά γίνονται… ΤΟΜΠ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Ο Ερντογάν μιλά για την συνέχεια των Tayfun, ο Δένδιας για θερμό επεισόδιο με απρόβλεπτες διαστάσεις και τα ΤΟΜΑ στα νησιά γίνονται… ΤΟΜΠ

O Erntogan mila gia tin synecheia ton Tayfun, o Dendias gia thermo epeisodio me

 Στην αντίδραση που υπήρξε στη χώρα μας για τη δοκιμή του πρώτου τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχόμενος ότι θα υπάρχει και συνέχεια, ακολουθώντας τις διάφορες προβοκάτσιες που η Αθήνα με… “στρατηγική ψυχραιμία” αντιμετωπίζει διπλωματικά αλλά την ίδια στιγμή τα νησιά αδειάζουν από ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 για να λάβουν ΤΟΜΠ Μ-113 που για την κυβέρνηση είναι αναβάθμιση!

Και όλα αυτά όταν ο ίδιος ο ΥΠΕΞ Ν.Δένδιας πλέον δηλώνει για τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου που μπορεί να λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις ενώ οι ένοπλες δυνάμεις περιμένουν να προχωρήσουν τα εξοπλιστικά προγράμματα άμεσης προτεραιότητας.

Μιλώντας γενικότερα στην τουρκική βιομηχανία, ο Ερντογάν αναρωτήθηκε ρητορικά: «Υπάρχει έστω κι ένας που δεν είναι υπερήφανος που βλέπει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Akinci Βaraktar, όπως και τον πύραυλο Tayfun;».

Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στις αντιδράσεις στη χώρα μας για τον πρώτο τουρκικό βαλλιστικό πύραυλο.

«Μόλις εκτοξεύθηκαν οι πύραυλοι Tayfun, τι έκανε ο Έλληνας; Αμέσως μπήκε στην επικαιρότητα των εφημερίδων και των τηλεοπτικών τους δικτύων. Περιμένετε, θα έρθει και η συνέχεια του, θα ακολουθήσουν κι άλλα», σημείωσε.

Η θέση της Αθήνας παραμένει χωρίς καμία απάντηση όλο αυτό το διάστημα και εκφράστηκε εκ νέου από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα.

Ο κ. Δένδιας εξήγησε – μεταξύ άλλων – πως είναι ζήτημα μείζονος εθνικής σημασίας η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, ενώ παράλληλα μίλησε και για τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου που – με τις παρούσες συνθήκες – μπορεί να λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις.

«Η Τουρκία προβάλλει θέσεις που αποτυπώνουν πρωτοφανή κλιμάκωση του αναθεωρητισμού και της εθνικιστικής ρητορικής. Είναι εύλογο το ερώτημα και ο προβληματισμός για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου, μιας εσκεμμένης πρόκλησης ή και ενός «ατυχήματος», που υπό συνθήκες έντασης θα μπορούσε να λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις. Πολλώ δε μάλλον όταν δεν αναμένουμε ότι η ακραία αυτή ρητορική θα κοπάσει, καθ’ οδόν προς τις εκλογές στην Τουρκία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

«Η κυβέρνηση παίρνει πρωτοβουλίες, αναπτύσσει σχέσεις με παραδοσιακούς και νέους εταίρους, δεν αντιδρά απλώς στην τουρκική πολιτική. Παράλληλα, η Ελλάδα θωρακίζεται απέναντι σε αυτή την απειλή», σχολίασε σχετικά με το πώς κινείται η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα ενώ επανέλαβε εκ νέου πως «Νταηλίκια και απειλές δεν μας φοβίζουν».

 pronews

Από το Blogger.