Σκηνές «φαρ ουέστ» στη Βραζιλία: Δεξιά βουλευτής απείλησε με όπλο οπαδό του Λούλα (Videos) - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Σκηνές «φαρ ουέστ» στη Βραζιλία: Δεξιά βουλευτής απείλησε με όπλο οπαδό του Λούλα (Videos)

Skines «far ouest» sti Vrazilia: Dexia vouleftis apeilise me oplo opado tou

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στο Σάο Πάουλο το απόγευμα του Σαββάτου, ευτυχώς χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Το μέλος του βραζιλιάνικου Κονγκρέσου, Κάρλα Ζαμπέλι, φαίνεται να προτάσσει όπλο εναντίον ανθρώπου που φέρεται να είναι οπαδός του Λούλα, έπειτα από λογομαχία. Μάλιστα, σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν ακούγεται καθαρά ένας πυροβολισμός.

 

Σε συνομιλία της βραζιλιάνικης εφημερίδας «Folha», η βουλευτίνα ισχυρίζεται ότι καθώς έτρωγε μεσημεριανό με τον 14χρονο γιό της σε εστιατόριο, δέχθηκε χυδαίες βρισιές από ανθρώπους που την αναγνώρισαν, γεγονός που επιβεβαιώνεται από αυτήκοους μάρτυρες.



 Έπειτα από λογομαχία με την Ζαμπέλι στο πεζοδρόμιο, η βουλευτίνα, εμφανώς εκνευρισμένη, προσπαθεί να κινηθεί εναντίον του άνδρα με τον οποίο λογομαχούσε και γλιστρά. Τότε, σηκώνεται και τρέχει πίσω του μαζί με έναν άλλο άνδρα ο οποίος οπλοφορεί, ενώ σε μια στιγμή ακούγεται ένας πυροβολισμός. Αργότερα, η Ζαμπέλι ισχυρίστηκε στα Μέσα ότι το όπλο βγήκε για να φοβίσει τον άνδρα που την έβρισε ώστε να μείνει στο σημείο μέχρι να έρθει η αστυνομία.

Η Ζαμπέλι θεωρεί ότι το κίνητρο του άνδρα ήταν πολιτικό αφού φώναζε ότι «ο Λούλα θα κερδίσει», ενώ συνέχισε να την βρίζει με χυδαίους χαρακτηρισμούς. Έπειτα, η βουλευτής έβγαλε το δικό της όπλο και απείλησε τον άνδρα, διατάζοντάς τον να ξαπλώσει στο πάτωμα. Ο άνδρας βρήκε καταφύγιο σε ένα κατάστημα, όπου παριστάμενοι φαίνονται να πλησιάζουν τη Ζαμπέλι για να την ηρεμήσουν. Άνθρωποι που βρίσκονταν στο κατάστημα άκουσαν δύο πυροβολισμούς και τον διωκόμενο άνδρα να παρακαλά για τη ζωή του.

Σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, η κατοχή όπλων και πυρομαχικών από συλλέκτες, κυνηγούς και αθλητές σκοποβολής απαγορεύεται 24 ώρες πριν και μετά από την ημέρα των εκλογών. Ψήφισμα από το  Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο τον περασμένο Σεπτέμβριο αναφέρει ότι όποιος δεν συμμορφώνεται μπορεί να συλληφθεί για παράνομη κατοχή. Η βουλευτής ωστόσο παραδέχεται ότι με τη θέλησή της παραβίασε την απόφαση του Εκλογικού Δικαστηρίου, αφού θεωρεί ότι δεν αποτελεί νόμο του κράτους το ψήφισμα.

Η Ζαμπέλι είναι μέλος του Κογκρέσου από το 2018, με το δεξιό Κοινωνικό Φιλελεύθερο κόμμα, το ίδιο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε και ο Ζαΐρ Μπολσονάρου, πριν αποχωρήσει το 2021 για να προσχωρήσει στο Φιλελεύθερο Κόμμα.

Από το Blogger.