«Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή»: 148.325 νέοι δικαιούχοι - Ποια είναι τα κριτήρια - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

«Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή»: 148.325 νέοι δικαιούχοι - Ποια είναι τα κριτήρια

«Anakyklono - Allazo Syskefi»: 148.325 neoi dikaiouchoi

Την ένταξη 148.325 νέων ωφελούμενων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», από την υπάρχουσα λίστα επιλαχόντων ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με το πέρασμα του στη β' φάση του σχεδιασμού.

Όπως είχε εξαγγελθεί η εξαιρετικά επιτυχημένη δράση ανακύκλωσης και αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών επεκτείνεται με τη διάθεση επιπλέον 136,6 εκατ. ευρώ και ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», σχεδόν διπλασιάζεται, με τους συνολικούς πόρους να αγγίζουν τα 287 εκατ. ευρώ.

Οι νέοι ωφελούμενοι θα «αντληθούν» από τη «δεξαμενή» των αιτήσεων που έχουν γίνει ήδη για το πρόγραμμα και θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο κάθε δικαιούχος θα επιδοτείται με 135-710 ευρώ, για να αντικαταστήσει από μία έως τρεις συσκευές (μέχρι 2 κλιματιστικά, 1 ψυγείο και 1 καταψύκτη), ωστόσο πολλοί από αυτούς δεν εξαντλούν το ποσό που τους αναλογεί, οπότε το υπόλοιπο πιστώνεται εκ νέου στο πρόγραμμα.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε:

«Συνεπείς στη δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εντάσσουμε επιπλέον 148 χιλ. δικαιούχους στη μεγαλύτερη δράση αντικατάστασης και ανακύκλωσης ενεργοβόρων συσκευών στη χώρα. Συνολικά, πάνω από 380 χιλ. νοικοκυριά έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν σημαντικά το ενεργειακό τους κόστος και να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Μετά τη μεγάλη συμμετοχή των συμπολιτών μας στο «Ανακυκλώνω Αλλάζω Συσκευή», διπλασιάζουμε σχεδόν τον αρχικό προϋπολογισμό του προγράμματος, που αγγίζει σήμερα, τα 287 εκατ. ευρώ».

Στην επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης ενεργοβόρων συσκευών αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ο οποίος έγραψε:

«Με σχέδιο επεκτείνεται το πρόγραμμα "Ανακυκλώνω -Αλλάζω Συσκευή" με την ένταξη 148.325 νέων ωφελούμενων», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου.

«Πάνω από 380.000 νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν & να ανακυκλώσουν τις ενεργοβόρες συσκευές τους».

 

 

Από το Blogger.