Ρωσία: Αντιμέτωποι με ποινή ισόβιας κάθειρξης όσοι καταδικάζονται για πράξεις δολιοφθοράς - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Ρωσία: Αντιμέτωποι με ποινή ισόβιας κάθειρξης όσοι καταδικάζονται για πράξεις δολιοφθοράς

Rosia: Antimetopoi me poini isovias katheirxis osoi katadikazontai

 Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επικύρωσε σήμερα νόμο που προβλέπει τα ισόβια δεσμά ως ανώτατη ποινή στους καταδικασθέντες για πράξεις δολιοφθοράς.

Όπως υπογραμμίζει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η καταδίκη θα μπορούσε να αφορά όχι μόνο την ίδια την πράξη, αλλά και τη χρηματοδότηση, την στρατολόγηση ή τον σχεδιασμό για την επίτευξη της δολιοφθοράς.

Μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, καταγράφηκαν επιθέσεις εναντίον στρατολογικών γραφείων και υποδομών στη Ρωσία. Στον απόηχο της μερικής επιστράτευσης που κήρυξε τον Σεπτέμβριο ο πρόεδρος Πούτιν, οι επιθέσεις αυτές κλιμακώθηκαν. Περισσότερα από 75 δημόσια κτίρια έγιναν στόχοι επιθέσεων μέχρι τον Νοέμβριο.

Οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπογραμμίζουν ότι η ασαφής διατύπωση και οι διαφορετικές ερμηνείες του νόμου δίνουν στις αρχές την ευχέρεια να ασκήσουν διώξεις σε βάρος όσων αντιτίθενται στις πολιτικές του Κρεμλίνου.

Τους τελευταίους μήνες, πολλοί επικριτιές του πολέμου έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές φυλάκισης για «δυσφήμηση του ρωσικού στρατού».

Από το Blogger.