Tass: Γερμανία και Πολωνία ζήτησαν πετρέλαιο από τη ρωσική Transneft για το 2023 - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Tass: Γερμανία και Πολωνία ζήτησαν πετρέλαιο από τη ρωσική Transneft για το 2023

Tass: Germania kai Polonia zitisan petrelaio apo ti rosiki Transneft

 Η Transneft έχει λάβει αιτήματα για αγορά πετρελαίου για το 2023 από Πολωνία και Γερμανία

Η ρωσική Transneft έχει λάβει αιτήματα για αγορά πετρελαίου για το 2023 από την Πολωνία και τη Γερμανία, δήλωσε ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-24, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Η ΕΕ έχει δεσμευτεί να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο μέσω των θαλάσσιων οδών από τις 5 Δεκεμβρίου, με τα δυτικά κράτη να επιβάλλουν επίσης πλαφόν στο ρωσικό αργό πετρέλαιο, αλλά ο αγωγός Druzhba εξαιρείται από τις κυρώσεις.

Η είδηση από τη Transneft έρχεται σε αντίθεση με τις αναφορές του περασμένου μήνα ότι η Πολωνία σκόπευε να εγκαταλείψει τη συμφωνία για την αγορά ρωσικού αργού.

Πηγές με γνώση των συνομιλιών είχαν δηλώσει στο Reuters ότι η Πολωνία ζητούσε τη γερμανική υποστήριξη για την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ στο πολωνογερμανικό τμήμα του αγωγού Druzhba, ώστε η Βαρσοβία να εγκαταλείψει τη συμφωνία για την αγορά ρωσικού πετρελαίου το επόμενο έτος χωρίς να υποστεί κυρώσεις.

“Ανακοίνωσαν ότι δεν θα πάρουν πετρέλαιο από τη Ρωσία από την 1η Ιανουαρίου. Και τώρα έχουμε λάβει αιτήματα από τους Πολωνούς: δώστε μας 3 εκατομμύρια τόνους για το επόμενο έτος και 360.000 τόνους για τον Δεκέμβριο, ενώ η Γερμανία έχει ήδη υποβάλει αίτημα για το πρώτο τρίμηνο”, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της Transneft Νικολάι Τοκάρεφ, σύμφωνα με το TASS.

capital.gr


Από το Blogger.