Συνελήφθη Ρομά που ανέβασε βίντεο στο TikTok για δολοφονίες αστυνομικών «Να τους καθαρίσουμε έναν έναν» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Συνελήφθη Ρομά που ανέβασε βίντεο στο TikTok για δολοφονίες αστυνομικών «Να τους καθαρίσουμε έναν έναν»

Synelifthi Roma pou anevase vinteo sto TikTok gia dolofonies

Με την κατηγορία της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, παραμένει κρατούμενος από χθες ένας 43χρονος Ρομά από τη Νέα Σμύρνη Λάρισας.

Ο 43χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, καθώς στη διαδικτυακά πλατφόρμα του «Tik-Tok», είχε αναρτήσει βίντεο σε λογαριασμό τρίτου, με το οποίο απηύθυνε κάλεσμα σε έτερους Ρομά  «να σκοτώσουν αστυνομικούς, με καραμπίνες, καλάσνικοφ και ούζι που έχουν» και «να τους καθαρίσουμε έναν – έναν, όπως κάνουν αυτοί σε εμάς».

Ο 43χρονος απηύθυνε το κάλεσμα με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με τον θανάσιμο τραυματισμό ανήλικου Ρομά από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα, στις 11:00 χθες το πρωί, να συλληφθεί έξω από το σπίτι του στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, ενώ μετά τη σύλληψη το επίμαχο βίντεο, που είναι διάρκειας 2 λεπτών και δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, δεν μπορεί πλέον να αναπαραχθεί, καθώς δεν είναι διαθέσιμο αφού κάποιος το «κατέβασε».

Ο 43χρονος οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, όπου του απαγγέλθηκε η κατηγορία της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια και παραπέμφθηκε ενώπιον του Μονομελούς Αυτοφώρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας, όπου ο συνήγορός του ζήτησε και έλαβε αναβολή για σήμερα το μεσημέρι.

Νωρίτερα, ο 43χρονος απέδωσε την πράξη του σε μέθη λέγοντας ότι «ήμουν μεθυσμέvoς», ενώ ο συνήγορός του τόνισε πως είναι «μειωμένης αντίληψης».

Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής, ωστόσο διατήρησε την κράτηση του 43χρονου για σήμερα που θα εκδικασθεί η υπόθεση.

 

Από το Blogger.