Ξεσπά ο πατέρας του 10χρονου Κωνσταντίνου: «Αν υπήρχε ΜΕΘ το παιδί θα είχε σωθεί» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Ξεσπά ο πατέρας του 10χρονου Κωνσταντίνου: «Αν υπήρχε ΜΕΘ το παιδί θα είχε σωθεί»

Xespa o pateras tou 10chronou Konstantinou: «An ypirche METh to paidi tha eiche sothei»

 Θρήνο στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει ο θάνατος του 10χρονου Κωνσταντίνου που «έσβησε» από οξεία μυοκαρδίτιδα στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, ενώ νοσούσε με γρίπη Α’.

Το παιδί είχε παρουσιάσει υψηλό πυρετό εξαιτίας της γρίπης και οι γιατροί έκαναν ότι μπορούσαν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να το σώσουν. Ο 10χρονος μαθητής πιθανόν να είχε σωθεί αν είχε διασωληνωθεί σε ΜΕΘ, ωστόσο όπως είναι γνωστό, με ευθύνη της κυβέρνησης, δεν υπάρχουν ΜΕΘ Παίδων ούτε στον Βόλο, αλλά ούτε στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Β. Ελλάδας.

Συντετριμμένος ο πατέρας του  μικρού αγοριού περιέγραψε μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα: «Την Παρασκευή το πρωί ανέβασε ξαφνικά πυρετό 39,5. Είχε και την παράλυση και δεν μπορούσε να μας το πει. Του έκαναν εισαγωγή στο νοσοκομείο κανονικά, όμως δεν του έδωσαν τίποτα. Άρχιζαν και γίνονταν μπλε τα δάχτυλα και τα χείλη του» είπε και πρόσθεσε ότι το παιδί δεν είχε καν διασωληνωθεί:

«Η σύζυγός μου είδε το παιδί και βγήκε από το δωμάτιο. Έβαλε τις φωνές και εκεί άρχισαν όλοι να τρέχουν πανικόβλητοι. Όλα αυτά σε ένα απλό δωμάτιο κλινικής. Καμία σχέση με ΜΕΘ, ούτε διασωληνωμένο δεν ήταν το παιδί» είπε και πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ απέβησαν άκαρπες:

«Στον Βόλο ΜΕΘ Παίδων δεν υπάρχει. Μου είπε η διευθύντρια ότι μίλησαν με το Πανεπιστημιακό στη Λάρισα αλλά δεν ήταν έτοιμη. Μίλησαν με το Ιπποκράτειο και άκουσα ότι είπαν πως αν το παιδί δεν είναι διασωληνωμένο, δεν μπορούν να το δεχτούν. Ξαφνικά, σταμάτησε η καρδιά του. Ήταν 30 άτομα από πάνω του και προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν χωρίς μηχανήματα αλλά με ΚΑΡΠΑ».

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών και διευθυντής του Νευροχειρουργικού τμήματος, Νίκος Χαυτούρας τονίζει ότι ο 10χρονος μπορεί να είχε σωθεί αν υπήρχε ο απαραίτητος εξοπλισμός: «Έπρεπε να υπάρχει μία ΜΕΘ Παίδων. Δεν έχουμε σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Το παιδί ίσως να είχε σωθεί αν υπήρχε ο απαραίτητος εξοπλισμός μίας οργανωμένης ΜΕΘ για παιδιά».

Υπενθυμίζεται ότι για τον θάνατο του 10χρονου η Εισαγγελία Βόλου έχει διατάξει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξαν λάθη και παραλείψεις στον χειρισμό της κατάστασης.

newsbreak

Από το Blogger.