Ρωσία: Πρόστιμο 17 εκατ. δολαρίων στην Apple από την Αρχή Ανταγωνισμού - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Ρωσία: Πρόστιμο 17 εκατ. δολαρίων στην Apple από την Αρχή Ανταγωνισμού

Rosia: Prostimo 17 ekat. dolarion stin Apple apo tin

 Η Αρχή Ανταγωνισμού της Ρωσίας επέβαλε πρόστιμο 17 εκατ. δολαρίων στην αμερικανική εταιρεία για «κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά».

Συγκεκριμένα, η ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε ότι είχε διαπιστώσει προηγουμένως ότι η Apple ανάγκασε τους Ρώσους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες πληρωμών της Apple με το iOS App Store, παραβιάζοντας τους κανόνες ανταγωνισμού της Ρωσίας.

«Τον Ιούλιο του 2022, η υπηρεσία αναγνώρισε πως η εταιρεία παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς νόμους. Η Apple επέβαλε στους Ρώσους προγραμματιστές εφαρμογών iOS την ανάγκη να χρησιμοποιούν το μέσο πληρωμής της εταιρείας στις εφαρμογές τους. <…> Ως αποτέλεσμα διοικητικής έρευνας, η Αρχή επέβαλε στην Apple πρόστιμο ύψους 1,177 δισ. ρούβλια (πάνω από 17 εκατ. δολάρια) για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, το App Store App Store απαγόρευσε στους προγραμματιστές εφαρμογών iOS να ενημερώνουν τους πελάτες εντός της εφαρμογής για τη δυνατότητα πληρωμής για αγορές εκτός καταστήματος, καθώς και τη χρήση εναλλακτικών τρόπων πληρωμής», εξήγησε η Αρχή. 

Από το Blogger.