Πατούλης: Να βεβαιώνονται οι πολίτες που επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία ότι λειτουργούν νόμιμα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Πατούλης: Να βεβαιώνονται οι πολίτες που επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία ότι λειτουργούν νόμιμα

Patoulis: Na vevaionontai oi polites pou episkeptontai

 Στον απόηχο των αποκαλύψεων για τη δράση του φερόμενου “ψευτογιατρού”, προσοχή εφιστά στους πολίτες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κατά την επίσκεψή τους σε ιδιωτικούς φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, αναφέρεται σε όσα προβλέπει η ισχύουσα ιατρική νομοθεσία για τους ιδιωτικούς φορείς που παρέχουν αποκλειστικά υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Περαιτέρω καλεί τους πολίτες οι οποίοι προσέρχονται σε ιδιωτικούς φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας να βεβαιώνονται ότι αυτοί διαθέτουν την απαιτούμενη βεβαίωση λειτουργίας από τον ΙΣΑ, καθώς και την ειδική ταμπέλα «Νόμιμο Ιατρείο» σε εμφανές σημείο, διότι με αυτόν τον τρόπο προκύπτει η σύννομη λειτουργίας τους.

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων και ανακοινώσεων αναφορικά με την εξαπάτηση πολιτών από κάποιους οι οποίοι με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους χρησιμοποιούν τον τίτλο του ιατρού χωρίς να έχουν πτυχίο ιατρικής σχολής, επιθυμούμε να επισημάνουμε τα κάτωθι:

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ιατρική νομοθεσία, ιδιωτικοί φορείς, οι οποίοι παρέχουν αποκλειστικά υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Π.Φ.Υ), είναι οι ακόλουθοι:  α. Ιδιωτικά ιατρεία, β. Ιδιωτικά πολυιατρεία, γ. Ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και δ. Ιδιωτικά εργαστήρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης.

Περαιτέρω ορίζεται ότι: «1. Ιδιωτικό ιατρείο είναι χώρος κατάλληλα διαρρυθμισμένος και εξοπλισμένος, ………………, στον οποίο ασκείται η ιατρική επιστήμη, από πρόσωπο που διαθέτει τη σχετική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και άδεια λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου, που χορηγείται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος.»

Συνεπεία των ανωτέρω εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες, οι οποίοι προσέρχονται σε ιδιωτικούς φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας να βεβαιώνονται ότι αυτοί διαθέτουν την απαιτούμενη βεβαίωση λειτουργίας από τον ΙΣΑ, καθώς και την ειδική ταμπέλα «Νόμιμο Ιατρείο» σε εμφανές σημείο, διότι με αυτόν τον τρόπο προκύπτει η σύννομη λειτουργίας τους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ως εκ του θεσμικού του ρόλου, ως θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας και στο πλαίσιο των σκοπών του, λαμβάνει κάθε πρόσφορο μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Από το Blogger.