Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο νέος αναπληρωτής διοικητής των ρωσικών δυνάμεων επιθεώρησε στρατιώτες στη Λευκορωσία - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο νέος αναπληρωτής διοικητής των ρωσικών δυνάμεων επιθεώρησε στρατιώτες στη Λευκορωσία

Polemos stin Oukrania: O neos anaplirotis dioikitis ton rosikon dynameon

 Αντιπροσωπεία υπό τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων της Ρωσίας Όλεγκ Σαλιούκοφ επισκέφθηκε σήμερα τη Λευκορωσία προκειμένου να επιθεωρήσει την ετοιμότητα μάχης μιας κοινής δύναμης που σταθμεύει εκεί, ανέφερε το λευκορωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η επίσκεψη έλαβε χώρα μία μέρα αφότου ο Σαλιούκοφ διορίστηκε ως ένας από τους αναπληρωτές διοικητές της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία στον πιο πρόσφατο από μια σειρά ανασχηματισμών.

 Η Ρωσία και ο στενός σύμμαχός της Λευκορωσία ενίσχυσαν την κοινή στρατιωτική δύναμή τους στη Λευκορωσία και σχεδιάζουν να διεξαγάγουν κοινά αεροπορικά γυμνάσια εκεί από την ερχόμενη Δευτέρα.

Τα γυμνάσια εντάσσονται σε ένα πλαίσιο δραστηριοτήτων που οδήγησαν την Ουκρανία να προειδοποιήσει πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τη Λευκορωσία για να εξαπολύσει μια νέα χερσαία εισβολή στην Ουκρανία από τον βορρά.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο επέτρεψε στον Πούτιν να χρησιμοποιήσει τη χώρα του ως ένα από τα σημεία εκκίνησης προκειμένου να εισβάλει στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν οι ρωσικές δυνάμεις απωθήθηκαν από μια προσπάθεια να καταλάβουν την πρωτεύουσα Κίεβο.

Στρατιωτικοί αναλυτές λένε πως η Ρωσία έχει επίσης χρησιμοποιήσει λευκορωσικές εγκαταστάσεις για να εκπαιδεύσει νέους στρατιώτες που επιστρατεύθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνάμεις της στην Ουκρανία.

Ωστόσο η Λευκορωσία δεν έχει στείλει δικά της στρατεύματα στην Ουκρανία για να υποστηρίξουν την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

Από το Blogger.