Η πλήρως εμβολιασμένη Ιαπωνία γονάτισε από τον Covid – Ρεκόρ μολύνσεων, νοσηλειών και θανάτων ενώ το ...«πείραμα» συνεχίζεται - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Η πλήρως εμβολιασμένη Ιαπωνία γονάτισε από τον Covid – Ρεκόρ μολύνσεων, νοσηλειών και θανάτων ενώ το ...«πείραμα» συνεχίζεται

I pliros emvoliasmeni Iaponia gonatise apo ton Covid

 Η Pfizer έχει «δεσμευτεί» να διεξάγει περαιτέρω μελέτες για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου Covid και η Ιαπωνία, ίσως η πιο εμβολιασμένη χώρα στον κόσμο έναντι του ιού, αντιμετωπίζει μια δραματική κατάσταση.

Σημειώνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε νοσηλεία και θανάτους από Covid, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον κόσμο επί του αριθμού των μολύνσεων.
Επιπλέον, τον Οκτώβριο του 2022, η Ιαπωνία έλαβε επίσης το εμβόλιο, που είναι προσαρμοσμένο για την παραλλαγή Omicron.
Η Ιαπωνία είναι επίσημα η πιο «εμβολιασμένη» χώρα στον κόσμο.
Το 83% του πληθυσμού έχει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του Covid, το 82% δύο δόσεις και το 132% την τρίτη δόση και την τέταρτη δόση, με την τελευταία να παρασκευάζεται προσαρμοσμένη για την παραλλαγή Omicron.

Απίστευτο ρεκόρ

Παρά τον τεράστιο όγκο των εμβολιασμών, η χώρα βιώνει μια απίστευτη αύξηση σε μολύνσεις, νοσηλεία και θανάτους.
Μετά την ολοκλήρωση της εκστρατείας εμβολιασμού το 2021, όταν είχε επιτευχθεί κάλυψη 80%, ο αριθμός των κρουσμάτων εκτινάχθηκε.
Έτσι, στα τέλη Ιανουαρίου 2022, η Ιαπωνία είχε φτάσει τα περισσότερα από 100.000 κρούσματα την ημέρα, φτάνοντας το μέγιστο των 255.000 κρουσμάτων τον Αύγουστο.
Μετά από μια μείωση κατά το ήμισυ των μολύνσεων τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, από τον Νοέμβριο του 2022, ο αριθμός των κρουσμάτων έχει παραμείνει μέχρι στιγμής κατά μέσο όρο στα 200.000 κρούσματα την ημέρα, αποκαλύπτει ο ιστότοπος Rairfoundation.
Ακόμα χειρότερα, οι νοσηλείες και οι θάνατοι από Covid έχουν αυξηθεί σε επίπεδο ρεκόρ.

Μιλάνε οι αριθμοί


Από τις 4 Ιανουαρίου 2023, οι εισαγωγές έφτασαν τις 44.101, ξεπερνώντας το ρεκόρ που είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2022, όταν αναφέρθηκαν 38.000 σε μία μόνο μέρα.
Όσον αφορά στους θανάτους, αυξήθηκαν ξαφνικά σε 489, όπως αναφέρθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2023.
Το γράφημα των θανάτων στην Ιαπωνία δείχνει μια εκθετική αύξηση με τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.
Επιπλέον, ένα μοτίβο που παρατηρείται στις επίσημες αναφορές Covid είναι ότι οι πιο εμβολιασμένες χώρες είχαν επίσης τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων Covid.

Εμβολιασμένες χώρες και μολύνσεις

Τα περισσότερα καταγράφηκαν στην Αυστρία, με 644.000 μολύνσεις ανά εκατομμύριο κατοίκους, στη Νότια Κορέα, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, το Ισραήλ και τη Δανία, με πάνω από 500.000 ανά εκατομμύριο κατοίκους ή στην Αυστραλία, την Ολλανδία και τη Σλοβακία, με πάνω από 400.000.
Με σχεδόν 250.000 κρούσματα ανά εκατομμύριο ανθρώπους και έναν ταχέως αυξανόμενο αριθμό μολύνσεων, η Ιαπωνία σύντομα θα ξεπεράσει αυτές τις χώρες.
Συγκριτικά, η Ρουμανία και η Βουλγαρία έχουν χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και περίπου 170.000 μολύνσεις ανά εκατομμύριο κατοίκους.
Η Δανία, με πάνω από 500.000 μολύνσεις ανά εκατομμύριο κατοίκους ή η Αυστραλία, η Ολλανδία και η Σλοβακία, με πάνω από 400.000.
Με σχεδόν 250.000 κρούσματα ανά εκατομμύριο ανθρώπους και έναν ταχέως αυξανόμενο αριθμό μολύνσεων, η Ιαπωνία σύντομα θα ξεπεράσει και αυτές τις χώρες.

Οι μελέτες


Η Pfizer ενημέρωσε τις ευρωπαϊκές αρχές ότι θα συνεχίσει τις μελέτες μετά την έγκριση του εμβολίου Covid και θα εφαρμόσει σχέδιο φαρμακοεπαγρύπνησης.
Υπό αυτή την έννοια, έχουν δημιουργηθεί συστήματα υποστήριξης για τη συλλογή κλινικών δεδομένων σχετικά με τη φύση και τη σοβαρότητα της νόσου σε άτομα που έχουν λάβει το εμβόλιο mRNA του Covid-19, προβλέποντας ότι αυτά θα παρέχουν πληροφορίες για πιθανές περιπτώσεις έλλειψης επίδρασης το εμβόλιο ή τις παρενέργειες.
Ταυτόχρονα, θα μελετηθεί το πιθανό πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο σε παιδιά και ενήλικες που βιώνουν άτομα μετά τη χορήγηση του εμβολίου Pfizer-BioNTech.
Ως πρόσθετες ενέργειες φαρμακοεπαγρύπνησης, η εταιρεία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή και παρακολούθηση 20 μελετών ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, εκ των οποίων πέντε παγκοσμίως, 5 στην Ευρώπη, 7 στις ΗΠΑ, 2 στις ΗΠΑ και στον Καναδά και από μία στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.
Επτά από τις ανακοινωθείσες μελέτες θα εξετάσουν τη συχνότητα εμφάνισης μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας στο συνδυασμένο εμβόλιο συνολικά και διαστρωματωμένα ανά ηλικιακή ομάδα, φύλο, φυλή/εθνικότητα (εάν είναι εφικτό), δόση και διάστημα κινδύνου.
Επιπλέον, για την αξιολόγηση του μεγέθους του κινδύνου, αυτές οι μελέτες θα περιλαμβάνουν συγκριτικές μεθόδους (αυτοελεγχόμενες αναλύσεις και αναλύσεις που περιλαμβάνουν ξεχωριστή ομάδα σύγκρισης).

Το πείραμα συνεχίζεται

Μεταξύ των παγκόσμιων μελετών είναι εκείνες που θα αξιολογήσουν την ασφάλεια, την ανεκτικότητα, την ανοσογονικότητα και την αποτελεσματικότητα του αντι-Covid αγγελιοφόρου εμβολίου RNA σε υγιή άτομα, παιδιά και εφήβους.
Η ημερομηνία ολοκλήρωσής τους αναμένεται στα τέλη του 2024.
Στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Άμυνας και στις οικογένειές τους (όλων των ηλικιών) του Στρατιωτικού Συστήματος Υγείας των ΗΠΑ, οι μελέτες θα επικεντρωθούν στην ενεργό επιτήρηση της ασφάλειας του Pfizer-Covid- 19 εμβόλιο BioNTech, ιδιαίτερα όσον αφορά τη μυοκαρδίτιδα και την περικαρδίτιδα, με ολοκλήρωση που εκτιμάται για τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

record.JPG
www.bankingnews.gr
Από το Blogger.