Ομάδα Wagner: Η επιστολή Πριγκόζιν στον Λευκό Οίκο και ο ζωντανός… νεκρός μισθοφόρο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Ομάδα Wagner: Η επιστολή Πριγκόζιν στον Λευκό Οίκο και ο ζωντανός… νεκρός μισθοφόρο

 

Omada Wagner: I epistoli Prigkozin ston Lefko Oiko kai o

Τι συμβαίνει με νεκρούς μισθοφόρους της Wagner

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στην ομάδα, η οποία μάχεται σε μερικά από τα πιο σκληρά μέτωπα στην Ουκρανία.

Από χθες, η Wagner έχει χαρακτηριστεί από τις ΗΠΑ διεθνής εγκληματική οργάνωση.

Ο Πριγκόζιν μοιράστηκε την επιστολή, η οποία γράφτηκε στα αγγλικά και απευθυνόταν στον εκπρόσωπο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, στο κανάλι του στο Telegram.

«Αγαπητέ κ. Κίρμπι, μπορείτε, παρακαλώ, να διευκρινίσετε ποιο έγκλημα διέπραξε η Wagner;» έγραψε.

Ο Κίρμπι είχε χαρακτηρίσει τη Wagner «μια εγκληματική οργάνωση που διαπράττει εκτεταμένες φρικαλεότητες και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

H Wagner είναι μια ιδιωτική στρατιωτική ομάδα γνωστή για τη σκληρότητά της και για τη στρατολόγηση καταδίκων από ρωσικές φυλακές.

Ο νεκρός μισθοφόρος που δεν… πέθανε

Ρωσικό αντιπολιτευτικό μέσο ισχυρίστηκε ότι μια γυναίκα ενημερώθηκε ψευδώς ότι ο σύζυγός της πέθανε πολεμώντας με τις δυνάμεις της Wagner στην Ουκρανία.

Η γυναίκα είχε λάβει το σφραγισμένο φέρετρο του συζύγου της, το πιστοποιητικό θανάτου και ένα μετάλλιο τιμής, σύμφωνα με το TV Dozdh.

Στη συνέχεια έθαψε το φέρετρο του συζύγου της, προτού ανακαλύψει ότι ήταν πραγματικά ζωντανός και βρισκόταν υπό κράτηση στην Ουκρανία.

Ο TV Dozdh ισχυρίστηκε ότι έχει ακούσει πολλές παρόμοιες ιστορίες και ότι οι εκπρόσωποι της Wagner έχουν εκφοβίσει μέλη της οικογένειας να μην ελέγχουν τα φέρετρα.

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής της Δούμας Εβγκένι Στούπιν είπε ότι είχε ακούσει από τους ψηφοφόρους ότι μόλις οι συγγενείς τους υπέγραφαν συμβόλαια με τη Wagner και στέλνονταν να πολεμήσουν στην Ουκρανία, έπαυαν να μαθαίνουν νέα τους.

Το think tank Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου εκτίμησε ότι αυτό δείχνει ότι η Wagner «στερείται βασικών διοικητικών οργάνων για να διατηρεί αρχεία μεμονωμένων στρατιωτικών και να επικοινωνεί σωστά με τις αρχές».

Πηγή: SkyNews, Καθημερινή

Από το Blogger.