Ρώσος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ: Η ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολέμου είναι και για τις δυο πλευρές από το 2014 ως σήμερα - Βίντεο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Ρώσος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ: Η ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολέμου είναι και για τις δυο πλευρές από το 2014 ως σήμερα - Βίντεο

 

Rosos ekprosopos ston OIE: I enos leptou sigi gia ta thymata tou polemou

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα μίλησε για τον πόλεμο που ξέσπασε πριν ένα χρόνο στη χώρα μετά την εισβολή της Ρωσίας, κατηγορώντας τη Μόσχα για «γενοκτονία» ενώπιον όλων των κρατών του ΟΗΕ.

Παράλληλα, ζήτησε από τους εκπροσώπους των κρατών του ΟΗΕ να σηκωθούν και να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία. Όμως, ο Ρώσος εκπρόσωπος Βασίλι Νεμπέζνια αντέδρασε και άνοιξε το μικρόφωνο, διακόπτοντας τη διαδικασία.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η DailyMail, τη σιωπή διέκοψε ο απεσταλμένος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, ο οποίος επέμεινε ότι η σιγή τηρείται για «όλους εκείνους που χάθηκαν» στη σύγκρουση - συμπεριλαμβανομένων εκείνων από το 2014.

Ο Νεμπέζνια απαίτησε από τα μέλη του ΟΗΕ να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή και για τους Ρώσους στρατιώτες που έχουν πεθάνει στον πόλεμο «ακόμη και από το 2014», δηλαδή για όσα έγιναν στην Κριμαία, αφού η Μόσχα ισχυρίζεται ότι το Κίεβο προκαλεί γενοκτονία των Ρωσόφωνων στο Ντονμπάς.

«Όλες οι ζωές είναι πολύτιμες» φώναζε από το μικρόφωνο, κατηγορώντας τη Δύση ότι «σπρώχνει δική της ατζέντα».

«Σηκωνόμαστε για να τιμήσουμε τη μνήμη όλων των θυμάτων για ό,τι έχει συμβεί στην Ουκρανία από το 2014» επέμεινε ο εκπρόσωπος της Ρωσίας.

Τα υπόλοιπα μέλη της συνεδρίασης αναγκάστηκαν να καθίσουν και πάλι στις θέσεις τους για να ακούσουν όσα είχε να πει ο Νεμπέζνια.

Από το Blogger.