Αγροτικό πετρέλαιο: Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για όλο το 2023 - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Αγροτικό πετρέλαιο: Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για όλο το 2023

Agrotiko petrelaio: Epistrofi tou eidikou forou katanalosis

Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2023 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κοζάνη, όπου πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου.

Ειδικότερα σε δηλώσεις του από την Κοζάνη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «έχω πάρει την απόφαση ότι θα χρηματοδοτήσουμε την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2023, αυτό μπορώ να το ανακοινώσω σήμερα».

Συμπλήρωσε δε, πως πρόκειται για κάτι που έχει συμφωνήσει με το υπουργείο Οικονομικών.

«Είναι μία σημαντική παρέμβαση ύψους 76 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ταυτόχρονα έχω ζητήσει και από την Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν σχετικά με αποζημιώσεις να τρέξουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ώστε να μην έχουμε εκκρεμότητες από το παρελθόν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στους μηλοπαραγωγούς, ο πρωθυπουργός είπε πως θα υπάρχουν σύντομα ανακοινώσεις για οριζόντια στήριξη και για ποικιλίες που ενδεχομένως να ήταν έξω από τον αρχικό μας σχεδιασμό.

«Έχω ήδη δώσει τις σχετικές κατεύθυνσεις στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Από κει και πέρα το πρόβλημα του πρωτογενούς τομέα είναι πιο δομικό, είναι πιο ουσιαστικό και σίγουρα το ζήτημα του κόστους παραγωγής είναι κάτι το οποίο μας προβληματίζει ιδιαίτερα και για τους αγρότες και για τους κτηνοτρόφους μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι επαγγελματίες αυτοί είναι αντιμέτωποι με υψηλό κόστος ενέργειας και υψηλό κόστος ζωοτροφών.

«Και βέβαια είναι ένας από τους λόγους που οι τιμές έχουν αυξηθεί και η αύξηση έχει περάσει στον καταναλωτή» τόνισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι τιμές του γάλακτος είναι πολύ ψηλές.

 

Από το Blogger.