Ασφάλειες: Πόσο αυξήθηκε η παραγωγή τους – Τα νέα στοιχεία της έρευνας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Ασφάλειες: Πόσο αυξήθηκε η παραγωγή τους – Τα νέα στοιχεία της έρευνας

Asfaleies: Poso afxithike i paragogi tous – Ta nea stoicheia tis erevnas

 Αυξήθηκαν κατά 4,2% οι ασφάλειες (η παραγωγή ασφαλειών) στην ελληνική ασφαλιστική αγορά το 2022. Αυτό προέκυψε από σχετική έρευνα που διενήργησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ)  μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων – μελών της.

 

Επίσης τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων του 2022 αυξήθηκε κατά 4,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος καθώς ανήλθε  στα 4,84 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά:

  •  Οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών αυξήθηκαν κατά 6,1%, φθάνοντας τα 2,41 δισ. ευρώ.
  • Οι Ασφαλίσεις Ζωής αυξήθηκαν κατά 2,4%, φθάνοντας τα 2,43 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου,  σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ανέφερε: «Το 2022 ήταν μία ικανοποιητική χρονιά για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Ο κλάδος εκπλήρωσε την αποστολή του, καταβάλλοντας καθημερινά αποζημιώσεις στους ασφαλισμένους του. Παρά τις δυσκολίες του κοινωνικοοικονομικού περιβάλλοντος με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και την άνοδο του πληθωρισμού, την πανδημία Covid- 19 και τα φαινόμενα φυσικών καταστροφών, η παραγωγή της ασφαλιστικής αγοράς αυξήθηκε, ακολουθώντας την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας της χώρας. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η ασφάλιση είναι απαραίτητος σύμμαχος της οικονομίας και της ανάπτυξης και ότι ο κλάδος παραμένει ανθεκτικός παρά τις συνεχόμενες προκλήσεις».

Από το Blogger.