Προσαγωγές τριών δημοσιογράφων και ενός οπερατέρ στη Λάρισα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Προσαγωγές τριών δημοσιογράφων και ενός οπερατέρ στη Λάρισα

Prosagoges trion dimosiografon kai enos operater sti Larisa

Έντονη αντίδραση προκάλεσε στις κορυφαίες δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας η ένταση που επικράτησε νωρίς σήμερα το μεσημέρι έξω από το δικαστικό μέγαρο της Λάρισας, όπου ήταν σε εξέλιξη η απολογία του σταθμάρχη, ανάμεσα στον δικηγόρο θυμάτων, Ανδρέα Θεοδωρόπουλο, τρεις δημοσιογράφους και έναν οπερατέρ. Μάλιστα, οι τελευταίοι προσήχθησαν από την αστυνομία μετά την μήνυση που κατέθεσε ο δικηγόρος για προσβολή νεκρών.

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας επισημαίνουν, σε ανακοίνωσή τους, πως καλείται να πάρει θέση για το θέμα ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, ενώ τονίζουν ότι είναι απαράδεκτο να παρακωλύεται το έργο των εκπροσώπων του Τύπου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των σωματείων:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΗΕΜΘ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και της ΕΣΗΕΠΗΝ που εκπροσωπούν το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας καταδικάζουν απερίφραστα τη σύλληψη τριών δημοσιογράφων και ενός εικονολήπτη έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας.

Πρόκειται για πρόκληση και κατάφωρη παραβίαση της συνταγματικής υποχρέωσης των συναδέλφων μας και μάλιστα μετά από προφορική μήνυση δικηγόρου ο οποίος απρόκλητα πλησίασε τους συναδέλφους και άρχισε να τους απειλεί.

 Το εν λόγω μέλος του ΔΣΑ, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, σε έξαλλη κατάσταση όπως μεταφέρουν συνάδελφοι, παρόντες στο περιστατικό, μήνυσε τους Ηλία Σκυλάκο, ανταποκριτή του ΑΠΕ, Βασίλη Κυριακούλη, ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, Αδάμ Αλεξόπουλο, απεσταλμένο του τηλεοπτικού σταθμού «Attica TV» και Δημήτρη Παπαμιχαλάκη, εικονολήπτη του ίδιου καναλιού, άκουσον άκουσον για προσβολή νεκρών!

Δεν μπορεί να γίνει, σε καμία περίπτωση, ανεκτό να εμποδίζονται οι δημοσιογράφοι στην άσκηση των καθηκόντων τους με γραφικότητες και από πρόσωπα που καταφανώς βρίσκονται σε κατάσταση φόρτισης, για άγνωστους λόγους. Απαιτούμε να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι συνάδελφοί μας.

Καλούμε τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας να πάρει θέση.

Καλούμε τους συναδέλφους να λαμβάνουν υπόψη τους τη συμπεριφορά, τις πρακτικές και τυχόν αποφάσεις των δικηγορικών συλλόγων όταν πρόκειται να δώσουν βήμα σε καλεσμένους ή συνεντευξιαζόμενους.

Οι δημοσιογράφοι, από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας στα Τέμπη, καλύπτουν με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό τις εξελίξεις και δεν είναι δυνατόν να παρακωλύονται στο έργο τους, με ανυπόστατες κατηγορίες, την ώρα που η Ελλάδα και όλος ο κόσμος θρηνούν και ζητούν ενημέρωση και απαντήσεις στα τραγικά ερωτήματα αυτής της υπόθεσης.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ».

 

Από το Blogger.