Αμετανόητος ο Καραμανλής – Αποφασισμένος να κατέβει στις εκλογές - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Αμετανόητος ο Καραμανλής – Αποφασισμένος να κατέβει στις εκλογές

 

Ametanoitos o Karamanlis – Apofasismenos na katevei stis ekloges

Ο πρώην υπουργός που παραιτήθηκε μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών ζητά «να τον κρίνει ο λαός», δεν θεωρεί ότι έχει «ουσιαστική ευθύνη» καθώς «έκανε ό,τι μπορούσε» και αναρωτιέται «γιατί να χρεωθώ εγώ τα εγκληματικά λάθη των προηγουμένων;».

Κλείνει τα αυτιά του ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, στις φωνές που τον καλούν να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, εξαιτίας του πρόσφατου τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη με τους τουλάχιστον 57 νεκρούς.

«Να με κρίνει ο λαός αν πρέπει να αποχωρήσω και από την πολιτική. Αν θεωρεί ότι έχω και την ουσιαστική ευθύνη για ό,τι συνέβη, να με στείλει σπίτι μου. Ο λαός, όχι τα πρωτοσέλιδα και ο ΣΥΡΙΖΑ», φέρεται να είπε ο βουλευτής της Ν.Δ., μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο και την εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Εσωτερικές πιέσεις

Σημειώνεται πάντως ότι δεν είναι μόνο τα κόμματα της αντιπολίτευσης που καλούν τον κ. Καραμανλή να βγει εκτός ψηφοδελτίων, αλλά υπάρχουν και φίλια πυρά εντός της Νέας Δημοκρατίας. Υπενθυμίζεται ότι τη διαφοροποίησή τους στην υποψηφιότητα του συναδέλφου τους εξέφρασαν ήδη ορισμένοι βουλευτές της Ν.Δ.,  ενώ άλλοι τήρησαν πιο «μεσοβέζικη» στάση, υπονοώντας ωστόσο σαφώς πως είναι καλύτερο για τον πρώην υπουργό να απόσχει από την επικείμενη εκλογική διαδικασία. 

«Νομίζω ότι για τον ίδιο πρώτα από όλα θα είναι καλύτερο, θα είναι πιο ήσυχος με την συνείδησή του. Νομίζω – και τον καταλαβαίνω ότι πρέπει να είναι χώμα – αν δεν μπορεί να πάρει την απόφαση, πρέπει να τον βοηθήσει ο πρωθυπουργός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, για να ακολουθήσει η επίσης «γαλάζια» βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή που ζήτησε «να μας διευκολύνει ο Κώστας Καραμανλής και κυρίως τον πρωθυπουργό» και να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος θύμισε ότι ο ίδιος επέλεξε να μην είναι υποψήφιος πριν από λίγα χρόνια «όταν κατηγορήθηκα αδίκως για μια αθλιότητα» και τόνισε με νόημα πως «υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που σε οδηγούν σε μια λύση».

Επίσης ο Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε πως «αν ήμουν εγώ σε ανάλογη θέση δεν θα μπορούσα συναισθηματικά και ψυχολογικά να συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία» για να συμπληρώσει πάντως ότι ο κ. Καραμανλής έχει δικαίωμα να θέσει τον εαυτό του στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, σημειώνεται και η μετατόπιση του Μεγάρου Μαξίμου, που πάει πλέον να ρίξει στον κ. Καραμανλή όλες τις κυβερνητικές ευθύνες, προκειμένου να βγει το ίδιο από το κάδρο. Όπως δήλωσε πρόσφατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου «προφανώς και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής θα έχει αναθεωρήσει τις θέσεις του αυτές και η παραίτησή του ανάμεσα στα υπόλοιπα σημαίνει και μια ανάληψη αυτής της άστοχης προσέγγισης, του ελλείματος ενημέρωσης και γνώσης που υπήρχε γύρω από το τι ίσχυε στον ΟΣΕ».

Από την πλευρά του, ο κ. Καραμανλής φέρεται να παραδέχθηκε στον Γ. Παπαχρήστο πως «δέχεται πιέσεις» να αποχωρήσει οικειοθελώς από τα ψηφοδέλτια, προσθέτοντας πάντως πως αυτές οι πιέσεις δεν προέρχονται από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε κάθε περίπτωση μαίνεται η ένταση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας στη σκιά του εγκλήματος στα Τέμπη κι ενώ η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία για τις βουλευτικές κάλπες.

Άλλοι έκαναν τα «εγκληματικά λάθη»

Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής φέρεται να αναλαμβάνει μόνο την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία, απορρίπτοντας κάθε ουσιαστική «συμμετοχή» του σε ό,τι έγινε. Ωστόσο, δεν διστάζει καθόλου να κάνει λόγο για τα «εγκληματικά» λάθη προηγούμενων κυβερνήσεων. 

«Έκανα ό,τι μπορούσα για να ανατάξω τους σιδηροδρόμους, που ήταν σε απόλυτη διάλυση όταν τους παρέλαβα. Γιατί θα χρεωθώ εγώ τα εγκληματικά λάθη των προηγούμενων;», αναφέρει ο κ. Καραμανλής, ο οποίος κούνησε το δάχτυλο –για ακόμα μια φορά– προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μου για ό,τι συνέβη, ας βάλει 30 βουλευτές του να συστήσουν τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής. Εκεί θα τα πούμε όλα», φέρεται να είπε ο βουλευτής, ο οποίος πάντως ακόμα δεν έχει βγει δημοσίως να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη...

Από το Blogger.