Ηλιούπολη: Ο προπονητής Ταεκβοντό απολογείται τη Δευτέρα, τι λέει η δικηγόρος του - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Ηλιούπολη: Ο προπονητής Ταεκβοντό απολογείται τη Δευτέρα, τι λέει η δικηγόρος του

Ilioupoli: O proponitis Taekvonto apologeitai ti Deftera, ti leei i dikigoros tou

 «Πριν απαντήσει στον ανακριτή, δεν θα κάνουμε δίκη εκτός των τειχών», τόνισε η δικηγόρος του προπονητή Τάεκβοντό, που κατηγορείται για σεξουαλική βία σε βάρος ανήλικων αθλητριών.

Το πρωί της Δευτέρας 27 Μαρτίου θα απολογηθεί ο 44χρονος προπονητής πολεμικών τεχνών στην Ηλιούπολη, μετά την προθεσμία που έλαβε από τη 14η τακτική ανακρίτρια.

Ο 44χρονος επρόκειτο να απολογηθεί την Παρασκευή, διαδικασία που ορίστηκε όταν οδηγήθηκε στη δικαστική λειτουργό μετά τη σύλληψή του με ένταλμα των δικαστικών Αρχών για βαριές κακουργηματικές πράξεις που κατήγγειλαν πέντε ενήλικες, πλέον, πρώην αθλήτριές του και αφορούν το διάστημα από το 2009 έως το 2020.

Σε βάρος του προπονητή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις κατηγορίες του βιασμού κατά συρροή, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, της παραβίαση προσωπικών δεδομένων και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Τι λέει η δικηγόρος του

Η δικηγόρος του Πέρσα Χαρατσιάρη, μιλώντας στο Action24, ανέφερε: «Δεν έχει απολογηθεί ακόμα ο κατηγορούμενος, πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα. Πριν απαντήσει στον ανακριτή, δεν θα κάνουμε δίκη εκτός των τειχών. Σεβόμαστε βέβαια το ενδιαφέρον του κοινού.

»Επειδή είναι ένα σοβαρότατο θέμα γιατί οι καταγγελλόμενες, φερόμενες πράξεις έχουν μεγάλη απαξία. Πριν απολογηθεί όμως δεν μπορούμε να υπεισέλθουμε στην ουσία. πρέπει να προστατευτούν και τα δικαιώματα του κατηγορουμένου. Πρέπει να γίνει σεβαστό το δικαίωμά του σε μια δίκαιη δίκη και το τεκμήριο της αθωότητάς του».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν ο 44χρονος προπονητής αποδέχεται ή όχι τις κατηγορίες, η δικηγόρος του δεν απάντησε γιατί «ακόμη δεν έχει μιλήσει στον ανακριτή».

«Όντως είναι σοβαρό θέμα. Κι εγώ παιδιά έχω. Ο κάθε γονέας που θέλει να αθλούνται τα παιδιά, έχει μια ανησυχία όταν ακούει να βγαίνει στη δημοσιότητα ένα τέτοιο θέμα, αν και δεν είναι πρώτη φορά», κατέληξε.

Από το Blogger.