Πρώην αξιωματικός αεροπορίας ο πατέρας που κλειδώθηκε με τα παιδιά του στο αυτοκίνητο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Πρώην αξιωματικός αεροπορίας ο πατέρας που κλειδώθηκε με τα παιδιά του στο αυτοκίνητο

 

Proin axiomatikos aeroporias o pateras pou kleidothike me ta paidia

Έφτασε έξω από το σπίτι της πρώην συζύγου του. Μέσα στο αυτοκίνητο είχε τα δίδυμα παιδιά τους, μόλις 2,5 ετών. Κλείδωσε τις πόρτες, άνοιξε μια φιάλη υγραερίου και αποφάσισε να αυτοκτονήσει, προσπαθώντας να συμπαρασύρει στον θάνατο τα μωρά τους.

Πρώην αξιωματικός της αεροπορίας

Αδιανόητη απόφαση ενός πατέρα, πρώην αξιωματικού της Αεροπορίας, που παρ’ ολίγον να στερήσει τη ζωή των ίδιων του των παιδιών, εάν οι αστυνομικοί δεν είχαν προλάβει να φτάσουν έγκαιρα και να τους σώσουν.

«Έτυχε να περνάω εκείνη την ώρα από το σημείο. Άφησα να με προσπεράσει το ασθενοφόρο γιατί ερχόταν με τις σειρήνες, με τους φάρους και κατά την άφιξή μου στο Μελισσοχώρι συνάντησα έξω από το σπίτι αστυνομικό, πυροσβεστικό και το ΕΚΑΒ και κόσμο.

»Συγκεκριμένα είδα και τον πατέρα να είναι καθισμένος στο πεζοδρόμιο. Τον είδα να κάθεται στο πεζοδρόμιο, φαινόταν ο άνθρωπος ήταν στα χαμένα; Στενοχωρημένος; Μπερδεμένος; Κάπως έτσι», λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Ήθελε να την εκδικηθεί;

Το ζευγάρι χώρισε λίγους μήνες αφ’ ότου ήρθαν στη ζωή τα δίδυμα παιδιά τους. Οι συγγενείς της 47χρονης μητέρας ισχυρίζονται ότι εκείνος ήταν βίαιος και αυτή ήταν η αιτία του διαζυγίου τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, εκείνη την ώρα επέστρεφε στο σπίτι της η 47χρονη μητέρα. Μόλις κατάλαβε ότι ο πρώην σύζυγός της ήταν αποφασισμένος να βάλει τέλος στη ζωή τη δική του και των παιδιών τους, τηλεφώνησε στην αστυνομία.

«Δεν ήθελε αυτός τα παιδιά… Είχε προβλήματα με τον γάμο», αναφέρει συγγενής.

Μέσα σε λίγα λεπτά, οι αστυνομικοί που έφτασαν έξω από το σπίτι της 47χρονης, έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, απεγκλωβίζοντας τόσο τα παιδιά, όσο και τον πατέρα τους.

Τα παιδάκια, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από το υγραέριο που είχαν εισπνεύσει και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» όπου νοσηλεύονται, χωρίς η ζωή τους να διατρέχει κίνδυνο.

Δυσφορία αισθάνθηκε και ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη διάσωση και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο πατέρας των διδύμων, που λίγο έλειψε να τα σκοτώσει, παραμένει φρουρούμενος με δύσπνοια, στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

«Τα έβλεπε μια φορά την εβδομάδα, τα παιδιά μεγάλωναν με τη μάνα τους. Ήταν φοβισμένα».

Σε βάρος του 62χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Ο Θεός φύλαξε και δεν άναψε αναπτήρα ο πατέρας»

Ο Χρήστος Συμεωνίδης, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης μίλησε στην εκπομπή Live News για το περιστατικό και για τις συνθήκες διάσωσης των παιδιών.

Ο κ. Συμεωνίδης είπε ότι δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Όταν έφθασαν οι αστυνομικοί ζητήσαν ασυρματικά να σπάσουν το τζάμι του αυτοκινήτου και από το κέντρο επιχειρήσεων δόθηκε η αντίστοιχη άδεια.

Χαρακτηριστική ήταν η περιγραφή του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης: «”Παγώσαμε” όταν η πρώτη διαβίβαση του περιπολικού ήταν ότι δεν μπορούν να σπάσουν το τζάμι.

»Κάποια στιγμή κατάφεραν κι απεγκλώβισαν τα παιδιά και ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει τι είπε ο συγκεκριμένος κύριος. Για εμένα σημασία είχε ότι τα δύο ανήλικα παιδιά ήταν καλά στην υγεία τους».

Στην συνέχεια της επικοινωνίας  ο κ. Συμεωνίδης τόνισε ότι οι αστυνομικοί την ώρα της διάσωσης ήταν σαν να έβλεπαν μπροστά τους  τα δικά τους τα παιδιά ή τα δικά τους  ανίψια.

«Ο Θεός φύλαξε και δεν άναψε αναπτήρα», είπε καταλήγοντας ο κ.Συμεωνίδης.

Από το Blogger.