Ζελένσκι: Ο στρατός μας δίνει μια δύσκολη μάχη στο Ντονμπάς - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Ζελένσκι: Ο στρατός μας δίνει μια δύσκολη μάχη στο Ντονμπάς

 

Zelenski: O stratos mas dinei mia dyskoli machi sto Ntonmpas

Οπρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπογράμμισε την Κυριακή ότι ο στρατός της χώρας του δίνει μια «οδυνηρή και δύσκολη» μάχη εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή του Ντονμπάς, όπου βρίσκεται η πόλη Μπαχμούτ, γύρω από την οποία διεξάγονται σφοδρές μάχες εδώ και μήνες.

 

«Θα ήθελα να τιμήσω ιδιαιτέρως την ανδρεία, τη δύναμη και την αντίσταση των στρατιωτών που μάχονται στο Ντονμπάς», είπε ο Ζελένσκι στο καθημερινό διάγγελμά του, προσθέτοντας ότι η μάχη αυτή «είναι μια από τις δυσκολότερες».

Μολονότι η στρατηγική σημασίας της αμφισβητείται από τους ειδικούς, η Μπαχμούτ έχει μετατραπεί στο σύμβολο του πολέμου για τον έλεγχο της βιομηχανικής περιοχής του Ντονμπάς, μιας λεκάνης που αποτελείται από τις επαρχίες Λουχάνσκ και Ντονέντσκ. Η Ρωσία προχώρησε στην προσάρτησή της, μολονότι δεν την ελέγχει πλήρως.

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε επίσης τους Ουκρανούς στρατιώτες που «απέκρουσαν τις επιθέσεις, κατέστρεψαν τον κατακτητή, αποδυνάμωσαν τις θέσεις και την επιμελητεία του εχθρού και προστάτευσαν τα σύνορα και τις πόλεις μας».

«Ευχαριστώ όλον τον στρατό, τους συνοριοφύλακες που υπερασπίζονται το κράτος μας γύρω από την Μπαχμούτ, το Ουγλεντάρ, την Αβντιίφκα, το Σιβέρσκ, το Σβάτοβε, το Λιμάν και τη Ζαπορίζια», πρόσθεσε.

Στον καθημερινό απολογισμό του, το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας ανέφερε ότι αποκρούστηκαν «περισσότερες από 130 επιθέσεις του εχθρού» το τελευταίο 24ωρο, σε πολλά σημεία του μετώπου – κυρίως στο Κουπιάνσκ, το Λιμάν, την Μπαχμούτ και την Αβντιίφκα. «Ο εχθρός συνεχίζει τις προσπάθειες να περικυκλώσει την πόλη Μπαχμούτ», πρόσθεσε, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Οι δυνάμεις των φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονέντσκ έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ στα βόρεια προάστια της Μπαχμούτ και διαβεβαίωσαν ότι έχει καταληφθεί ο μικρός σιδηροδρομικός σταθμός του Στούπκι, στα βόρεια της πόλης. Η Βάγκνερ υποστήριξε την Παρασκευή ότι έχει «ουσιαστικά περικυκλώσει» την πόλη.Από το Blogger.