Εκφοβισμός στο Αρσάκειο: Μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας από τους γονείς του 15χρονου θύματος - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Εκφοβισμός στο Αρσάκειο: Μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας από τους γονείς του 15χρονου θύματος

 

Ekfovismos sto Arsakeio: Minysi gia apopeira anthropoktonias apo tous

Ο δικηγόρος του 15χρονου δηλώνει πως ο ανήλικος βιώνει μετατραυματικό στρες

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για το άγριο περιστατικό bullying στο Αρσάκειο σχολείο, όπου 15χρονοι πέρασαν πετονιά σε λαιμό συμμαθητή τους.

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τα σημάδια που άφησε η πετονιά στον λαιμό του 15χρονου μαθητή του Αρσακείου με εμφανείς τις αμυχές, σοκάρουν.

Το παιδί κατέθεσε ότι η ομάδα των έξι συμμαθητών του, του άσκησαν bullying, τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν τη πετονιά πρώτα στον λαιμό και ύστερα προσπάθησαν να την περάσουν και γύρω από το κορμί του.

 

«Θα συνταχθεί μια μήνυση του ποινικού αδικήματος της απόπειρας ανθρωποκτονίας και για τους επιβλέποντες καθηγητές, τη διεύθυνση και για όποιον είναι αρμόδιος και υπεύθυνος για την ασφάλεια του μαθητή, θεωρώντας ότι τελούνται τα ποινικά αδικήματα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Αν αποδειχθεί ότι υπήρχαν και άλλες καταγγελίες που έχουν αποσιωπηθεί, έχουμε και το αδίκημα της αποσιώπησης εγκλήματος και της υπόθαλψης εγκληματία», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου.

Δεν έχουν αποφασίσει ακόμη

Το Αρσάκειο σχολείο δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το εάν οι έξι νταήδες θα απομακρυνθούν από το σχολείο, σε μια συνεδρίαση η οποία ξεκίνησε χθες το πρωί, διεκόπη το απόγευμα και συνεχίζεται σήμερα.

Οι καθηγητές να εξετάζουν έναν – έναν τους μαθητές, ενώ παρόντες είναι και οι γονείς τους. Ενώ έχουν περάσει σχεδόν 10 ημέρες από το περιστατικό σχολικής βίας, κανείς από το σχολείο, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η οικογένεια του παιδιού, δεν έχει επικοινωνήσει μαζί τους.

«Ουδέποτε το σχολείο επικοινώνησε με τους γονείς του 15χρονου για να δει την κατάσταση του μαθητή. Αντιθέτως την τελευταία μέρα του σχολείου, το παιδί δέχτηκε σε τόνο ειρωνικό από καθηγήτρια, την ατάκα ότι υπερβάλει και το έχει παρακάνει».

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Σπύρος Δημητρίου, εκτιμά ότι το Αρσάκειο προσπαθεί να υποβαθμίσει το περιστατικό, διαβεβαιώνει ωστόσο πως η οικογένεια του 15χρονου και ο ίδιος ο μαθητής δε θα το επιτρέψουν, παρότι το παιδί, αυτήν τη, στιγμή, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

«Δέχεται ψυχοθεραπεία από ειδικό, είναι σε μετατραυματικό στρες» αναφέρει ο δικηγόρος.

Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων και η απόφαση που θα παρθεί θα είναι εκείνη η οποία θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα της οικογένειας του παιδιού που είναι αποφασισμένη να πάει την υπόθεση ως το τέλος.

Από το Blogger.