Στις 22 Μαΐου, το Συμβούλιο της Δούμας θα συζητήσει την απάντηση στην αντιρωσική πολιτική της Πολωνίας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Στις 22 Μαΐου, το Συμβούλιο της Δούμας θα συζητήσει την απάντηση στην αντιρωσική πολιτική της Πολωνίας

Stis 22 Maiou, to Symvoulio tis Doumas tha syzitisei tin apantisi stin antirosiki politiki tis Polonias

 Οι βουλευτές θα θέσουν επίσης το θέμα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας πολωνικών φορτηγών στο έδαφος της Ρωσίας

Το Συμβούλιο της Δούμας τη Δευτέρα θα συζητήσει τις απαντήσεις στην αντιρωσική πολιτική της Βαρσοβίας, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της κυκλοφορίας πολωνικών φορτηγών σε όλη την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin στο κανάλι Telegram την Κυριακή.

"Θα ήταν σωστό να απαγορεύσουμε στην Πολωνία να επωφελείται από τη Ρωσία σήμερα: να σταματήσει η διέλευση πολωνικών φορτηγών από το έδαφος της χώρας μας. Αφήστε τα να φορτώσουν ξανά εμπορεύματα σε ρωσικά φορτηγά. Οι πολίτες μας θα κερδίζουν από τις μεταφορές", είπε ο Βολοντίν.

Θα εξετάσουμε το θέμα στο Συμβούλιο της Δούμας τη Δευτέρα», πρόσθεσε. Ο Volodin είπε ότι σε αυτή την περίπτωση, το κόστος της Πολωνίας μπορεί να φτάσει περίπου τα 8,5 δισ. ευρώ. Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας πρόσθεσε επίσης ότι οι ειδικοί προβλέπουν ζημιά ή χρεοκοπία περίπου 2 χιλιάδων πολωνικών εταιρειών μεταφορών με προσωπικό άνω των 20 χιλιάδων οδηγών ως αποτέλεσμα τέτοια μέτρα.

Ο Βολοντίν επεσήμανε την απόρριψη της Πολωνίας για μια κοινή ιστορία με τη Ρωσία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βαρσοβία καταχράστηκε έτσι «τη μνήμη των στρατιωτών και των αξιωματικών μας» και ως εκ τούτου πρέπει να επιστρέψει τα εδάφη που απέκτησε ως αποτέλεσμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και να επιστρέψει τα κεφάλαια που δαπανήθηκαν για αυτήν κατά τα χρόνια του πολέμου και των μεταπολεμικών χρόνων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Πολωνία «πρόδωσε την ιστορική μνήμη» και ξέχασε ότι η απελευθέρωσή της από τους φασίστες «δόθηκε στον σοβιετικό λαό με υψηλό τίμημα». Ο Βολοντίν σημείωσε ότι το ένα τρίτο των σημερινών εδαφών της δημοκρατίας, που περιέχουν περιοχές με ανεπτυγμένες υποδομές, βιομηχανικές επιχειρήσεις και πλούσιους σε φυσικούς πόρους, έγιναν μέρος της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μόνο χάρη στην ΕΣΣΔ. Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας τόνισε ότι ο σοβιετικός λαός στη μεταπολεμική περίοδο ξόδεψε περισσότερα από 750 δισεκατομμύρια δολάρια για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη της Πολωνίας για την κατασκευή περισσότερων από 800 βιομηχανικών, ενεργειακών και μεταφορών.

Ταυτόχρονα, σημείωσε, οι Πολωνοί σήμερα «πράττουν βδελυρά»: γκρεμίζουν μνημεία του Σοβιετικού απελευθερωτή στρατιώτη, κλείνοντας τα ρωσικά σχολεία. "Κλέβουν ρωσική περιουσία. Συμπεριφέρονται με βαρετό τρόπο", πρόσθεσε ο Βολοντίν

Από το Blogger.