Έως τις 30 Ιουνίου θα γίνονται οι αιτήσεις για οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας – Δείτε το ΦΕΚ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Έως τις 30 Ιουνίου θα γίνονται οι αιτήσεις για οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας – Δείτε το ΦΕΚ

Eos tis 30 Iouniou tha ginontai oi aitiseis gia oikonomiki stirixi tis nomadikis

 Έως τις 30 Ιουνίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των μελισσοκόμων για ένταξη στα προγράμματα «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» και «Οικονομική ενίσχυση νομαδικής μελισσοκομίας».

 

Οι αιτήσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται μέσω της ειδική ψηφιακής εφαρμογής στο GOV.gr.

Σύμφωνα με το δημοσιευμένο ΦΕΚ, δυνητικοί δικαιούχοι της δράσης είναι ενεργοί μελισσοκόμοι που έχουν στην κατοχή τους τουλάχιστον 110 κυψέλες.

Για τους δικαιούχους οι οποίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία και τα παραστατικά που δηλώνονται και τηρούνται στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο, παράγουν και εμπορεύονται κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος από το έτος υποβολής της αίτησης τουλάχιστον 5 χιλιόγραμμα μέλι ανά κατεχόμενη κυψέλη, το ποσό ενίσχυσης ανά επιλέξιμη μετακινούμενη κυψέλη προσαυξάνεται κατά 50%.

Επίσης, οι δικαιούχοι οι οποίοι αξιοποιούν τις σύγχρονες τεχνολογίες (π.χ. τεχνολογία «smartphone photo GPS location») και διαβιβάζουν ηλεκτρονικά μέσω ειδικής ψηφιακής εφαρμογής στις αρμόδιες αρχές ψηφιακό φωτογραφικό υλικό, στο οποίο ευκρινώς διακρίνονται οι μετακινούμενες κυψέλες και το πλήθος αυτών, η ακριβής θέση της τοποθέτησης των κυψελών, με ευανάγνωστο τον μελισσοκομικό κωδικό αριθμό τους, το ακριβές στίγμα της τοποθεσίας μέσω GPS και την ημερομηνία, το ποσό ενίσχυσης ανά επιλέξιμη μετακινούμενη κυψέλη προσαυξάνεται κατά 50%.

ΦΕΚ για οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας

Από το Blogger.