Πώς οι αναποφάσιστοι θα δώσουν την επόμενη κυβέρνηση και τι άλλαξε με το «μπλόκο του Αρείου Πάγου – Τι αποκαλύπτει η δημοσκόπηση της Alco - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Πώς οι αναποφάσιστοι θα δώσουν την επόμενη κυβέρνηση και τι άλλαξε με το «μπλόκο του Αρείου Πάγου – Τι αποκαλύπτει η δημοσκόπηση της Alco

Pos oi anapofasistoi tha dosoun tin epomeni kyvernisi kai ti

 Στις 6,6 μονάδες καταγράφεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alpha, 13 ημέρες πριν από τις εκλογές. Το κυβερνών κόμμα δείχνει να διατηρεί το προβάδισμα των 6 με 7 μονάδων που έχει παγιωθεί στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών.

Στην έρευνα αποτυπώνεται άνοδος για το κυβερνών κόμμα κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες, αντίστοιχη άνοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και επίσης άνοδο κατά 0,1% για το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, μεγάλη σημασία παρουσιάζει το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη τηλεοπτική δημοσκόπηση μετά την απόφαση για το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Σε πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 32.3%, ενώ στο 25.7% είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά της τάξεως του 6.6%, με το κυβερνών κόμμα να παρουσιάζει μία σημαντική άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις. Το ΠΑΣΟΚ είναι στο 9%, το ΚΚΕ στο 6.3, η Ελληνική Λύση στο 3.7% και το ΜεΡΑ25 στο 3.2%.

Στο ερώτημα «αν πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Κ. Μητσοτάκη ή τον Αλ. Τσίπρα», το 37% λέει στον Κ. Μητσοτάκη και το 29% στον Αλ. Τσίπρα, στα ίδια ποσοστά ακριβώς που είχαν πριν το δυστύχημα στα Τέμπη.


Στο ποιον εμπιστεύονται ως πρωθυπουργό, 36% λέει τον Κ. Μητσοτάκη και το 26% τον Αλέξη Τσίπρα, κοντά στα ποσοστά του προηγούμενου ερωτήματος. Στο 5% είναι οι Ν. Ανδρουλάκης και Δ. Κουτσούμπας.

Στο ερώτημα «θα επιλέξετε κόμμα επειδή θεωρείται ότι είναι καλύτερο από τα άλλα ή λιγότερο κακό», το 51% λέει το καλύτερο και το 43% το λιγότερο κακό.

Στη ΝΔ το καλύτερο λέει το 69%, ενώ μόλις στο 53% λέει το καλύτερο και 42% το λιγότερο καλό. Στο ΠΑΣΟΚ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 51% και 47%. Συντριπτικά υπέρ του "λιγότερο καλού" είναι οι ψηφοφόροι στην Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25.

Για την απόφαση να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές, το 76% δήλωσε υπέρ της απόφασης του Αρείου Πάγου και το 17% κατά, ενώ 7% δεν πήρε θέση.


Από το Blogger.