Ο Στόλτενμπεργκ δηλωνει σίγουρος για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Ο Στόλτενμπεργκ δηλωνει σίγουρος για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

 

O Stoltenmpergk dilonei sigouros gia tin entaxi tis Souidias sto NATO

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε «απολύτως σίγουρος» για την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία.

«Είμαι απολύτως σίγουρος για το γεγονός ότι η Σουηδία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, πλήρες μέλος», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ κατά την διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στο Όσλο, που φιλοξενεί την Τετάρτη και την Πέμπτη άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ.

«Θα έχουμε στενές επαφές με την Άγκυρα, με τον πρόεδρο Ερντογάν, για να συμβάλουμε στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτάχυνση της διαδικασίας», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, δύο μέρες μετά την επανεκλογή του Τούρκου προέδρου.

«Έχουν κάνει μεγάλα βήματα από τότε που όλες οι χώρες μέλη, περιλαμβανομένης της Τουρκίας, τους προσκάλεσαν να γίνουν πλήρες μέλος κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής» της Μαδρίτης τον περασμένο χρόνο, πρόσθεσε.

«Θεωρώ από το περασμένο φθινόπωρο ότι η Σουηδία θα έπρεπε να έχει ήδη ενταχθεί με επικύρωση και συνεχίζω να έχω αυτήν την άποψη. Αλλά, όταν 31 χώρες πρέπει να συμφωνήσουν, αυτό απαιτεί αναμφίβολα λίγο περισσότερο χρόνο από όσο θα ήθελα και με αυτό ασχολούμαστε», πρόσθεσε.

Αν ο εκπρόσωπος της τουρκικής διπλωματίας δεν θα είναι παρών στην άτυπη προπαρασκευαστική σύνοδο αυτής της εβδομάδας, θα είναι αναμφίβολα παρών κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής του Βίλνιους στις 11 και 12 Ιουλίου.

Από το Blogger.