Τριγμοί στην Κουμουνδούρου για το θέμα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Τριγμοί στην Κουμουνδούρου για το θέμα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ

Trigmoi stin Koumoundourou gia to thema tis igesias tou SYRIZA

Στον ΣΥΡΙΖΑ, τρία 24ωρα μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές της 21ης Μαΐου, τα στελέχη του κόμματος αναζητούν τον βηματισμό τους στον δρόμο προς τη δεύτερη κάλπη, ανταλλάσσοντας ταυτόχρονα αιχμές με φόντο μια πιθανή συζήτηση για την διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα.


Οι δηλώσεις που έβαλαν «φωτιά»

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος μάλιστα έχει αποσυρθεί και από τα κομματικά όργανα, προκάλεσε νέους τριγμούς στην Κουμουνδούρου, αφήνοντας σαφείς υπόνοιες αμφισβήτησης του Αλέξης Τσίπρα, δείχνοντας μάλιστα και συγκεκριμένα πρόσωπα διαδοχής του.

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε δίπλα στον Τσίπρα, στελέχη της νέας γενιάς που ανέδειξε η λαϊκή ψήφος, όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος».

Για αηδιαστικές δηλώσεις έκανε λόγο η Ρένα Δούρου, επαναλαμβάνοντας την στήριξη της ηγετικής ομάδας και των στελεχών στο πρόσωπο του Αλέξης Τσίπρα στην πορεία για τη δύσκολη μάχη της 25ης Ιουνίου.

«Αν η πολιτική σου και αν αυτά για τα οποία μάχεσαι δεν είναι αυτά τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, τότε πιστέψτε το να αλλάξεις τα πρόσωπα θα παίξεις τις μουσικές καρέκλες. Γι’ αυτό επανέρχομαι στις δηλώσεις του κ. Παπαδημούλη, που στην καλύτερη περίπτωση ήταν αηδιαστικές, για να μην αποδώσω άλλα πολιτικά σχέδια».

Στο πλαίσιο της αναζήτησης των αιτίων της ήττας μακροπρόθεσμα, ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, υποστήριξε και εκείνος ότι το θέμα ηγεσίας θα ανοίξει.

«Ε νομίζω όλα θα τεθούν στο τραπέζι. Ναι, δηλαδή μετά από ένα τέτοιο αρνητικό αποτέλεσμα κανείς δεν μπορεί να πει ότι αυτό είναι ένα θέμα ταμπού, δεν το συζητάω».

 «Το θέμα της ηγεσίας θα το θέσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας»
Την σκυτάλη πήρε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης στον οποίο αποδόθηκε το 2019 μεγάλο μέρος της ευθύνης για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ως επικοινωνιολόγος του Αλέξη Τσίπρα. Σήμερα, υποστήριξε ότι το θέμα θα τεθεί μετά τις επόμενες εκλογές από τον ίδιο.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος συνεσταλμένος. Υποφέρει αυτήν την στιγμή, έχει την αίσθηση της ευθύνης και υπό την έννοια αυτήν δεν μπορεί κανείς να ξέρει και τα όρια τα προσωπικά που υπάρχουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Θα το θέσει με αίσθημα ευθύνης».

«Ο Αλέξης Τσίπρας με την χθεσινή και την προχθεσινή του δήλωση δείχνει ότι είναι πολύ δυνατός άνθρωπος και είναι πολιτικά παλικάρι. Γιατί άντεξε και μένει όρθιος και μας οδηγεί σε αυτήν τη δύσκολη εκλογική μάχη», σημείωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται αποδέκτης αλλεπάλληλων εισηγήσεων από συνεργάτες και κορυφαία στελέχη του κόμματος ενόψει της συνεδρίασης της ΚΕ που θα έχει τον χαρακτήρα επανεκκίνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σαρωτικές αλλαγές σε τακτική και στρατηγική για τις νέες εκλογές
Ήδη έχει ξεκινήσει να οργανώνεται η προεκλογική περίοδος. Συγκεκριμένα, θα μπουν επαγγελματίες επικοινωνιολόγοι ενώ θα υπάρξουν συγκεκριμένα επιτελεία με πρόσωπα που θα εκφράζουν τις προγραμματικές δεσμεύσεις.

Θα υπάρξει στρατηγικά μία διπλή τεκμηρίωση. Μία για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να γίνουν αντιληπτές και μία για τις επιπτώσεις στην πολιτική Μητσοτάκη.

Από το Blogger.