Η Γερμανία ανακοίνωσε το κλείσιμο τεσσάρων από τα πέντε ρωσικά γενικά προξενεία - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Η Γερμανία ανακοίνωσε το κλείσιμο τεσσάρων από τα πέντε ρωσικά γενικά προξενεία

 


Μόνο ένα από τα πέντε γενικά προξενεία της Ρωσίας θα συνεχίσει να εργάζεται στη Γερμανία, δήλωσε ο Κρίστοφερ Μπέργκερ, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ένα προξενείο και η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο επετράπη να εργαστούν», είπε.
Εξήγησε ότι αυτό το μέτρο ήταν απάντηση στο αίτημα της Μόσχας να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων της γερμανικής διπλωματικής αποστολής σε 350 άτομα. Θα δοθεί στους διπλωμάτες προθεσμία μέχρι το τέλος του έτους για να περιορίσουν τις δραστηριότητες.
Ως εκ τούτου, η Γερμανία θα κλείσει τα προξενεία της στο Καλίνινγκραντ , το Νοβοσιμπίρσκ και το Αικατερινούπολη . Ανοιχτά θα παραμείνουν μόνο τα προξενεία στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη .
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών θα προβεί σε δήλωση σχετικά με αυτό το θέμα, δήλωσε στο RIA Novosti η εκπρόσωπος του τμήματος Μαρία Ζαχάροβα .
Στα τέλη Απριλίου, το Βερολίνο κήρυξε περισσότερους από 20 Ρώσους διπλωμάτες persona non grata. Η Μόσχα απάντησε σε αυτό με μια καθρέφτη απέλαση υπαλλήλων της γερμανικής πρεσβείας και ζήτησε επίσης να περιοριστεί ο μέγιστος αριθμός εργαζομένων σε γερμανικά ιδρύματα στη Ρωσία.

Από το Blogger.