Ρωσία- Κίνα υπέρ Σερβίας: «Την στηρίζουμε πλήρως – Κόσοβο και ΝΑΤΟ φταίνε για την ένταση» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Ρωσία- Κίνα υπέρ Σερβίας: «Την στηρίζουμε πλήρως – Κόσοβο και ΝΑΤΟ φταίνε για την ένταση»

 

Rosia-Kina yper Servias: «Tin stirizoume pliros – Kosovo kai NATO ftaine gia tin entasi»

Την πλήρη στήριξή της προς τη Σερβία, στην ένταση με το Κόσοβο, εξέφρασε η Ρωσία, μέσω του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. 

  • Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις που έκανε το Πεκίνο, το οποίο τόνισε ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι σερβικό έδαφος, ο Ν.Πεσκόφ είπε ότι όλα τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα του σερβικού πληθυσμού πρέπει να προστατευθούν«Στηρίζουμε άνευ όρων την Σερβία και τους Σέρβους», είπε ακόμη.

Η Μόσχα παρακολουθεί στενά τις ταραχές στο Κόσοβο, πρόσθεσε. Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι είναι πιθανή η αποστολή επιπλέον 700μελούς στρατιωτικού σώματος στο Κόσοβο, ενώ έχει θέσει σε επίπεδο υψηλού συναγερμού ακόμη ένα τάγμα. Περί τους 4.000 νατοϊκοί στρατιώτες σταθμεύουν ήδη στο Κόσοβο.

Ο πρόεδρος της Σερβίας έχει θέσει τον σερβικό στρατό σε κατάσταση συναγερμού και έχει διατάξει στρατιωτικές μονάδες να προωθηθούν προς το σύνορα.

Η Ρωσία, η οποία διατηρεί στενούς πολιτισμικούς και θρησκευτικούς δεσμούς με την Σερβία, κατηγόρησε το Κόσοβο και τις δυτικές χώρες για την κλιμάκωση της έντασης.

Όσον αφορά τη χθεσινή επιδρομή των drones σε περιοχές της ρωσικής πρωτεύουσας ο Πεσκόφ είπε ότι αν και η αντιαεροπορική άμυνα της Μόσχας είναι αποτελεσματική, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. «Θα συνεχίσουμε το έργο της βελτίωσης της αντιαεροπορικής άμυνας της Μόσχας», δήλωσε.

. Το Κρεμλίνο εξέφρασε επίσης «ανησυχία» για τον βομβαρδισμό της περιοχής του Μπέλγκοροντ, επαρχίας που συνορεύει με την Ουκρανία και έχει δεχθεί σειρά επιθέσεων κατά τις τελευταίες εβδομάδες.


Pronews.gr

Από το Blogger.