«Μπλόκο» της ΝΔ στο Άγιο Όρος για να μην περάσει η «Νίκη» το κατώφλι της Βουλής - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

«Μπλόκο» της ΝΔ στο Άγιο Όρος για να μην περάσει η «Νίκη» το κατώφλι της Βουλής

 

«Bloko» tis ND sto Agio Oros gia na min perasei i «Niki» to katofli

Στη «διόπτρα» της ΝΔ μπαίνει το ομοφοβικό, ακροδεξιό κόμμα «Νίκη», το οποίο, με τις «ευλογίες» πολλών έφτασε μία ανάσα πριν το όριο του 3% και διεκδικεί με αξιώσεις την κοινοβουλευτική του παρουσία στην επόμενη Βουλή.

Η αυξημένη πιθανότητα κατάκτησης του απαιτούμενου ποσοστού από τον κομματικό σχηματισμό αυτό, ο οποίος λίγες μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών της απλής αναλογικής δεν υπήρχε καν στα δημοσκοπικά ραντάρ, προκαλεί εγρήγορση στο γαλάζιο εκλογικό επιτελείο. Και αυτό, διότι μπορεί στην πρώτη αναμέτρηση να ήταν «ευχής έργο» να καταγράψει μία ευδιάκριτη παρουσία, συλλέγοντας ψήφους διαμαρτυρίας που θα μπορούσαν να κινηθούν είτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε προς την Ελληνική Λύση, στην επόμενη, όμως, της 25ης Ιουνίου, τυχόν είσοδό της στη βουλή, θα δυσκολέψει την αυτοδυναμία για τη ΝΔ.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος

Η Πειραιώς, επιδεικνύοντας ταχύτατα αντανακλαστικά, έχει ήδη στείλει τοποτηρητές της σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που η «Νίκη» πήρε μεγάλα ποσοστά, ενώ με την συγκεκριμένη επιδίωξη της ΝΔ είναι προφανές ότι εντάσσεται και η επικείμενη επίσκεψη του ίδιου του κ. Κ. Μητσοτάκη, μαζί με τον γιό του Κωνσταντίνο, στη Μοναστική Πολιτεία του Άθω.

Το πολιτικό παρασκήνιο βοά εδώ και εβδομάδες για το πυκνό παρασκήνιο, πίσω από την «κούρσα ταχύτητας» που έκανε η ΝΙΚΗ και τις δυνάμεις που τη βοήθησαν να πάρει το ποσοστό που έλαβε στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ένα κομμάτι του ήρθε στο φως από τη δημόσια παρέμβαση του Μητροπολίτη Αλεξανδροπούλεως κ. Άνθιμου, ο οποίος ουσιαστικά επιβεβαίωσε αυτό που κυκλοφορεί ευρέως, ότι, δηλαδή, η ΝΙΚΗ αντλεί σημαντική βοήθεια από συγκεκριμένες Μονές του Αγίου Όρους.

«Πρόκειται για τις διεργασίες και τα αποτελέσματα στους κόλπους της μειονότητας στο Νομό Ροδόπης, καθώς και η προκλητική παρέμβαση μοναστικών και παρεκκλησιαστικών οργανώσεων στην υποστήριξη Κομμάτων… », σημειώνει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον ηχηρό τρόπο τις πληροφορίες που ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί ενός αόρατου νήματος που φέρεται να συνδέει το κίνημα ΝΙΚΗ και υποψηφίους βουλευτές του με παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, μοναστήρια, αντιεμβολιαστικά κινήματα, κινήματα κατά των αμβλώσεων καθώς και υπηρετικά συμφέροντα.

Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα εισόδου του κόμματος ΝΙΚΗ στη βουλή, στο διάστημα που απομένει ως τις 25 Ιουνίου, ο Κ. Μητσοτάκης θα περιοδεύσει ξανά στη Βόρεια Ελλάδα, απ όπου έλκει το σημαντικότερο ποσοστό των δυνάμεών του το κόμμα.

Από το Blogger.