Επιμένει η Τσαπανίδου για τη φορολογία των επιχειρήσεων: Στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη εταιρειών - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Επιμένει η Τσαπανίδου για τη φορολογία των επιχειρήσεων: Στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη εταιρειών

Epimenei i Tsapanidou gia ti forologia ton epicheiriseon: Stin Ellada ypirxe

 Το μέσο νοικοκυριό δεν μπορούσε να βγάλει το μήνα, αλλά οι εταιρείες ενέργειας κατέγραψαν υπερκέρδη πάνω από έξι δις, σχολιάζει η Πόπη Τσαπανίδου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε έκτακτο χαράτσι 3,5 δισ. στις επιχειρήσεις μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στη συνέχεια με δήλωσή της έκανε λόγο ασυλία στα υπερκέρδη και αποδυνάμωση των νοικοκυριών μέσω του υψηλού ΦΠΑ.

Η δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου

«Στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη και αποδυνάμωση των νοικοκυριών μέσω του υψηλού ΦΠΑ. Αυτή είναι η αισχροκέρδεια του κ. Μητσοτάκη» τονίζει η Πόπη Τσαπανίδου σε δήλωσή της.

Όπως καυστικά εξηγεί η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «το 2022, οι ισολογισμοί μόνο των εταιρειών ενέργειας και διύλισης κατέγραψαν υπερκέρδη πάνω από έξι δισεκατομμύρια».

«Το μέσο νοικοκυριό όμως δε μπορούσε να βγάλει το μήνα από την ακρίβεια και τη λεηλασία του εισοδήματος. Σε όλη την Ευρώπη υπήρξε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών» υπογραμμίζει η Πόπη Τσαπανίδου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να στηρίξει τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η ΝΔ υπόσχεται διεύρυνση της λεηλασίας του εισοδήματος και της περιουσίας μισθωτών και μικρομεσαίων και φοροασυλία στους λίγους και ισχυρούς φίλους της. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα της κάλπης στις 25 Ιούνη» διαμηνύει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το Blogger.