«Dentist Pass»: Άνοιξαν οι αιτήσεις για δωρέαν επίσκεψη σε οδοντίατρο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

«Dentist Pass»: Άνοιξαν οι αιτήσεις για δωρέαν επίσκεψη σε οδοντίατρο

«Dentist Pass»: Anoixan oi aitiseis gia dorean episkepsi se odontiatro

 Ξεκίνησαν από την Τρίτη το βράδυ το «Dentist Pass», οι αιτήσεις για το προληπτικό πρόγραμμα οδοντιατρικής για όλα τα παιδιά από 6 έως 12 ετών, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 22 Οκτωβρίου. Ο οδοντίατρος Γιώργος Ανδρίτσος, μίλησε στο «Κοινωνία MEGA» τις προϋποθέσεις για το «Dentist Pass».

Η αίτηση για το Dentist Pass γίνεται μέσω ηλεκτρονονικής πλατφόρμας vouchers.gov.gr/dentistpass με τη χρήση του ΑΜΚΑ και του Taxisnet και οι δικαιούχοι θα λάβουν οικονομική ενίσχυση 40 ευρώ.


Ειδικότερα το Dentist Pass –ύψους 40 ευρώ – θα χορηγηθεί σε κάθε παιδί ηλικίας 6 έως 12 ετών (παιδιά που έχουν γεννηθεί κατά τα έτη 2011 έως και 2016) που διαθέτει ΑΜΚΑ ή προσωρινό αριθμό ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπού και θα περιλαμβάνει έλεγχο της στοματικής υγιεινής, καθαρισμό και απομάκρυνση πλακών, φθορίωση και παροχή οδηγιών για τη στοματική υγιεινή των παιδιών.


Μετά την αίτηση, η οποία θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας με τη χρήση του ΑΜΚΑ και του Taxisnet- οι δικαιούχοι θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που θα εκδοθεί ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό.


Την χρεωστική κάρτα θα λάβει για λογαριασμό του παιδιού, ενήλικο φυσικό πρόσωπο το οποίο ασκεί γονική μέριμνα ή επιμέλεια ή επιτροπεία. Η κάρτα αυτή θα έχει ισχύ 6 μηνών από τη στιγμή ενεργοποίησής της.


Σε αυτό το νέο δίκτυο παροχής υπηρεσιών δυνατότητα συμμετοχής έχουν όσοι οδοντίατροι το επιθυμούν υπό την προϋπόθεση όμως να διαθέτουν POS καταχωρημένο. Κατά την επίσκεψη θα χρεώνεται η κάρτα του ασθενούς και ο οδοντίατρος θα εισπράττει άμεσα τα χρήματα για την επίσκεψη χωρίς υποβολές ή άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες.


Ο οδοντίατρος Γιώργος Ανδρίτσος, μίλησε στο «Κοινωνία MEGA» τις προϋποθέσεις για το «Dentist Pass».


«Αφορά τις ηλικίες 6-12 ετών, είναι η ηλικία που τα παιδιά έχουν βγάλει τα πρώτα δόντια, και είναι έλεγχος για τη στοματική υγιεινή, για τερηδόνες, για στοματικά προβλήματα, γιατί σε εκείνη την ηλικία αρχίζουν και δημιουργούνται τα μόνιμα προβλήματα, και οι ορθοδοντικές ανωμαλίες», είπε αρχικά ο κ. Ανδρίτσος.


«Το κομμάτι αυτό είναι για πρόληψη, δεν καλύπτει για παράδειγμα ένα σφράγισμα. Θα είναι μία καλή βοήθεια για τους γονείς που πάνε ούτως ή άλλως τα παιδιά τους στον οδοντίατρο για τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο. Υπάρχουν κάποιες οικογένειες, μικρό ποσοστό για την Ελλάδας, που γίνεται αυτό. Μπορεί να είναι μία οικογένεια γι΄ αυτούς είτε μπορεί να είναι ένα κίνητρο για τις οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, επομένως θα πάνε τα παιδιά τους γι΄αυτόν τον έλεγχο. Μπορεί να είναι και ένα κίνητρο για τις οικογένειες που δεν το έχουν καν στο μυαλό τους», συμπλήρωσε.


Dentist pass για παιδια: Άνοιξαν οι αιτησεις για δωρεάν επίσκεψη σε οδοντίατρο

Αιτήσεις: μέσω vouchers.gov.gr/dentistpass

Dentist Pass | Vouchers.gov.gr

Τι είναι το Πρόγραμμα «Dentist Pass»;

vouchers.gov.gr ή στα Κ.Ε.Π (έως 22/10/2023)


Χορηγείται σε κάθε παιδί ηλικίας 6 έως 12 ετών

Δεν υπάρχουν εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια


Ισχύ ψηφιακής κάρτας: 6 μήνες από την ενεργοποίησή της

Ύψος οικονομικής ενίσχυσης: 40€ / παιδί

Dentist pass: Αίτηση από τον γονέα για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας

Είσοδος με κωδικούς Taxisnet &  Συμπλήρωση:

(Α.Μ.Κ.Α.) παιδιού


Στοιχεία επικοινωνίας γονέα


Διεύθυνση e-mail


Αριθμό κινητού τηλεφώνου


Το κινητό που θα δηλωθεί να διαθέτει δυνατότητα NFC

*Εξαργύρωση στα POS των οδοντιατρείων

*Ραντεβού σε οδοντίατρο της επιλογής σας


Τι περιλαμβάνει το δωρεάν οδοντιατρικό πρόγραμμα

Έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού

Φθορίωση δοντιών (*κόστος: 30€ – 40€)

Καθαρισμός (*κόστος: 40€ – 50€)

Ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής στα παιδιά και στους γονείς

Από το Blogger.