Έρχονται νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους ασφαλισμένους από τον e-ΕΦΚΑ – Ακόμη 7 μεταρρυθμίσεις - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Έρχονται νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους ασφαλισμένους από τον e-ΕΦΚΑ – Ακόμη 7 μεταρρυθμίσεις

Erchontai nees ilektronikes ypiresies gia tous asfalismenous apo ton e-EFKA –

 Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα παρέχει τους επόμενους μήνες ο e-ΕΦΚΑ.

Αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορούν το μητρώο του φορέα, ενώ δρομολογείται να γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για την απονομή της εφάπαξ παροχής των ασφαλισμένων του ιδιωτικού τομέα.
Με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του φορέα, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που απευθύνονται στο σύνολο των ασφαλισμένων, στους συνταξιούχους και στους λογιστές, εντάσσονται σε μία συνολική στρατηγική του e-ΕΦΚΑ που εφαρμόζεται, για τον σταδιακό περιορισμό των μετακινήσεων από και προς τα φυσικά υποκαταστήματα, την εξάλειψη της ταλαιπωρίας και την εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω ψηφιακών καναλιών, αλλά και την απαλλαγή από γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Ήδη, ο e-ΕΦΚΑ διαθέτει πάνω από 80 ηλεκτρονικές υπηρεσίες και έχουν γίνει πάνω από 230 εκατομμύρια συναλλαγές, όπως δείχνουν τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία.
Εξίσου σημαντικά, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και τον e-ΕΦΚΑ, εκτός από την εισαγωγή νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, είναι και τα αποτελέσματα που έχουν καταγραφεί ως προς την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών με τον ενιαίο αριθμό εξυπηρέτησης 1555 και στον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ.
Επιπλέον, επιταχύνθηκε ο ρυθμός έκδοσης των συντάξεων, με μέσο χρόνο έκδοσης στις 60 ημέρες, όπως και η εκκαθάριση των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ.

Επτά μεταρρυθμίσεις

Ακόμη 7 μεταρρυθμίσεις προωθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έτσι ώστε ο e-ΕΦΚΑ να καταστεί ένας σύγχρονος φορέας, φιλικός προς τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.
Οι μεταρρυθμίσεις που θα ολοκληρωθούν σταδιακά, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο, είναι οι εξής:
- Ενοποίηση των 88 διαφορετικών βάσεων δεδομένων του e-ΕΦΚΑ σε ένα Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα που θα επικοινωνεί και με τα συστήματα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), για ην ταχύτερη διεκπεραίωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών υποθέσεων.
- Ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου όλων των πολιτών, με την ψηφιοποίηση των ενσήμων και πριν από το 2002.
- Διασύνδεση του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» με τον e-ΕΦΚΑ-Πρόγραμμα «ΑΡΙΑΔΝΗ», ώστε οι ελεγκτές του e-ΕΦΚΑ να μπορούν σε πραγματικό χρόνο να γνωρίζουν το ωράριο, την αμοιβή, τη μερική ή την πλήρη απασχόληση κάθε εργαζομένου.
- Υλοποίηση νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.
- Επέκταση του θεσμού των υπαλλήλων ροής και υποδοχής και στα 117 φυσικά σημεία εξυπηρέτησης του φορέα σε όλη την Ελλάδα.
- Ριζική ανακαίνιση του συνόλου των υποκαταστημάτων του e-ΕΦΚΑ μέχρι το τέλος του 2024.
- Ολοκλήρωση της τοποθέτησης στον e-ΕΦΚΑ των νέων γενικών διευθυντών και 200 περίπου διευθυντών βαθμιαία, αλλά και πρόσληψη 551 νέων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ.
Από το Blogger.