Πανίσχυρα όπλα στη φαρέτρα των F-16 - Έρχονται SPICE και Rampage - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Πανίσχυρα όπλα στη φαρέτρα των F-16 - Έρχονται SPICE και Rampage

 

Panischyra opla sti faretra ton F-16 - Erchontai SPICE kai Rampage

Θέμα χρόνου θεωρείται η προμήθεια των συλλογών SPICE για τα ελληνικά F-16 αλλά και η συνολική ενίσχυση των δυνατοτήτων κρούσης της Πολεμικής Αεροπορίας με νέα όπλα αέρος – εδάφους.

Με τον τρόπο αυτό, θα αντιμετωπιστεί ένα διαχρονικό ελληνικό παράδοξο, η προμήθεια, δηλαδή, υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων, όπως τα F-16 Viper, χωρίς τα κατάλληλα όπλα που ταιριάζουν στις αυξημένες επιχειρησιακές τους ικανότητες.

Η τωρινή ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει δώσει σαφείς κατευθύνσεις για τη διαδοχική ολοκλήρωση των προγραμμάτων που εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής τον Οκτώβριο του 2021 και όπως όλα δείχνουν, οι οδηγίες αυτές θα ισχύουν και την επομένη των εκλογών της 25ης Ιουνίου καθώς αποτελούν κεντρική απόφαση της κυβέρνησης.

Ανάμεσα στα προγράμματα που έλαβαν το πράσινο «φως» σε εκείνη τη συνεδρίαση, είναι η προμήθεια των συλλογών SPICE 1000 και 2000 λιβρών και πυραύλων αέρος - εδάφους μεγάλου βεληνεκούς Rampage, η εν συνεχεία υποστήριξη των πυραύλων MICA IR/RF και η συντήρηση των βλημάτων στρατηγικής κρούσης SCALP EG, η σύμβαση των οποίων υπεγράφη πριν από λίγες ημέρες.

Panischyra opla sti faretra ton F-16 - Erchontai SPICE kai Rampage

Panischyra opla sti faretra ton F-16 - Erchontai SPICE kai Rampage


Από το Blogger.