ΗΠΑ: H Fitch ξαναχτύπησε και υποβαθμίζει τις αμερικανικές τράπεζες Fannie Mae και Freddie Mac - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

ΗΠΑ: H Fitch ξαναχτύπησε και υποβαθμίζει τις αμερικανικές τράπεζες Fannie Mae και Freddie Mac

 

IPA: H Fitch xanachtypise kai ypovathmizei tis amerikanikes trapezes Fannie Mae kai Freddie Mac

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε την προοπτική του αξιόχρεου των τραπεζών κολοσσών που ειδικεύονται στις αγοραπωλησίες ακινήτων και τις υποθήκες, Fannie Mae και Freddie Mac.

Σε μία περίοδο όπου το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα δέχεται σοβαρά πλήγματα και ενώ οι διαπραγματεύσεις του Λευκού Οίκου με τη ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση προκειμένου να αυξηθεί ή να ανασταλεί το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους συνεχίζονται χωρίς να έχει εξευρεθεί συμφωνία, η υποβάθμιση από την Fitch δείχνει πως στις ΗΠΑ δεν πάνε καθόλου καλά τα πράγματα.

Χθες η Fitch υποβάθμισε και την προοπτική της οικονομίας των ΗΠΑ!

Η κίνηση αυτή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια πιθανή υποβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από τον οίκο το προσεχές διάστημα.

Η απόφαση «αντανακλά τις πολιτικές εντάσεις που εμποδίζουν την επίλυση του προβλήματος» που θα δινόταν «με την αύξηση ή την αναστολή της ισχύος του ορίου χρέους» του ομοσπονδιακού κράτους, καθώς «η προθεσμία πλησιάζει γρήγορα», εξήγησε ο Φιτς.

Η Fitch είναι αμερικανικός οίκος ο οποίος μαζί με την Moody’s και την Standard and Poor’s, έχουν χρησιμοποιηθεί ως γεωπολιτικά «όπλα» από τις αμερικανικές κυβερνήσεις για να υποβαθμιστούν οικονομίες αντίπαλων χωρών.

Για να αναγκάζεται να προχωρά σε συνεχείς υποβαθμίσεις σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τις ΗΠΑ και ενώ πλησιάζει η προθεσμία της 1ης Ιουνίου, σημαίνει πως η αμερικανική οικονομία βρίσκεται στο σημείο «μηδέν».


Pronews.gr

Από το Blogger.