Η τουρκική ΕΥΠ κατηγορείται ότι παρακολουθούσε τον Κιλιτσντάρογλου μέσω Predator - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Η τουρκική ΕΥΠ κατηγορείται ότι παρακολουθούσε τον Κιλιτσντάρογλου μέσω Predator

 

I tourkiki EFP katigoreitai oti parakolouthouse ton Kilitsntaroglou meso Predator

Θύματα παρακολούθησης της τουρκική ΜΙΤ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών), με παράνομο λογισμικό γερμανικής κατασκευής έπεσαν δεκάδες οπαδοί, συνεργάτες, αλλά ίσως και ο ίδιος ο υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογέςΚεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η εισαγγελία του Μονάχου ανακοίνωσε κατηγορίες κατά γερμανικής εταιρείας, που κατασκευάζει λογισμικό παρακολουθήσεων ανάλογο του Predator.

Αυτό το λογισμικό απαγορεύεται να εξαχθεί από τη Γερμανία, ωστόσο η εταιρεία παραβίασε την απαγόρευση και πούλησε κρυφά το λογισμικό αυτό στην τουρκική ΜΙΤ, έναντι 5 εκατ. ευρώ.

Τώρα η εισαγγελία κατηγορεί την εταιρεία γι' αυτή την εξαγωγή. Γερμανικά ΜΜΕ που επικαλείται το OPEN, μεταδίδουν ότι η ΜΙΤ παρακολουθούσε με το λογισμικό αυτό αντιπάλους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ακτιβιστές υπέρ του Κιλιτσντάρογλου, αλλά και πολλούς δημοσιογράφους στην Τουρκία.

Η ΜΙΤ κατηγορείται πως είχε κατασκευάσει ψεύτικη ιστοσελίδα που απευθυνόταν σε ακτιβιστές υπέρ του προέδρου του CHP και όποιοι έμπαιναν εκεί παγιδεύονταν με το λογισμικό παρακολούθησης. Αναμένεται η απαγγελία επίσημων κατηγοριών από την εισαγγελία του Μονάχου.

Από το Blogger.