Tayfun: Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή των βαλλιστικών πυραύλων της Τουρκίας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Tayfun: Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή των βαλλιστικών πυραύλων της Τουρκίας

Tayfun: Xekinise i maziki paragogi ton vallistikon pyravlon tis Tourkias

Ο επικεφαλής της Προεδρίας Αμυντικών Βιομηχανιών Τουρκίας (SSB) Ισμαήλ Ντεμίρ, μιλώντας χθες στο CNN Turk, δήλωσε ότι ο εγχώρια κατασκευασμένος βαλλιστικός πύραυλος τύπου Tayfun βρίσκεται στη φάση μαζικής παραγωγής.

Στις 23 Μαΐου, η Τουρκία πραγματοποίησε τη δεύτερη εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς τύπου Tayfun από το αεροδρόμιο της Ριζούντας, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου του 2022.

«Ο πύραυλος Tayfun βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μαζική παραγωγή. Το πλεονέκτημα του Tayfun είναι ότι είναι ένα προϊόν που ενσωματώνει νέες τεχνολογίες. Είναι ένα σύστημα που φτιάξαμε εντελώς μόνοι μας», δήλωσε ο Ντεμίρ.

 

 

«Η κύρια λειτουργία αυτού του πυραύλου είναι αποτρεπτική. Ωστόσο, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, ώστε να αυξήσουμε το βεληνεκές του», πρόσθεσε. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει «υποσχεθεί» στις αρχές του 2023, να αυξήσει το βεληνεκές του εγχώριου πυραύλου από 565 χιλιόμετρα σε 1.000 χιλιόμετρα.

Ο πρώτος τουρκικός αντιπλοϊκός πύραυλος Atmaca, ο πύραυλος πυροβολικού νέας γενιάς TRLG-230, το αντιαρματικό πυροβόλο μικρού βεληνεκούς Karaok και οι πρώτοι πύραυλοι αέρος – αέρος της Τουρκίας, Gökdoğan και Bozdoğan, που αναπτύχθηκαν σε εγκαταστάσεις μέσα στην Τουρκία έχουν επίσης μπει σε διαδικασία μαζικής παραγωγής.

Με πληροφορίες από: Shepard Media

Από το Blogger.