ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

ΓΕΕΘΑ: Γιατί αποχώρησαν Πολωνοί - Ισπανοί από την άσκηση Anatolian Phoenix

GEETHA: Giati apochorisan Polonoi - Ispanoi apo tin askisi Anatolian Phoenix

Κατόπιν οδηγιών του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκαν οι Ακόλουθοι Άμυνας Ισπανίας και Πολωνίας στην Άγκυρα σχετικά με τη συμμετοχή των χωρών τους στην άσκηση ANATOLIAN PHOENIX στην οποία συμμετέχει και το παράνομο ψευδοκράτος με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν.

Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, οι Ακόλουθοι Άμυνας απάντησαν ότι συμμετέχουν με παρατηρητές και ότι σε καμία από τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν για την Άσκηση δεν αναφέρθηκε το γεγονός ότι θα συμμετέχει το ψευδοκράτος. Αφού ενημερώθηκαν οι Υπουργοί Άμυνας Ισπανίας και Πολωνίας διέταξαν την απόσυρση των παρατηρητών τους από την άσκηση κάτι το οποίο τελικά πραγματοποιήθηκε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «η έγκαιρη και άμεση αντίδραση του ΓΕΕΘΑ έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και βλέπουμε ότι παρά την σχετική “ηρεμία” συνεχίζουν να προωθούν τις ανυπόστατες επιδιώξεις τους. Απέκρυψαν επιμελώς από τους Πολωνούς και τους Ισπανούς κατά τη διάρκεια των συσκέψεων που πραγματοποιούνται πάντοτε πριν από διεθνείς ασκήσεις, τη συμμετοχή του παράνομου ψευδοκράτους. Προφανώς, εφόσον αποσύρθηκαν οι Ισπανοί και οι Πολωνοί, έχουν υποστεί “πλήγμα”».

Η συγκεκριμένη άσκηση έρευνας – διάσωσης διεξάγεται από τις 6-16 Ιουνίου στην τουρκική ενδοχώρα ενώ σε ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας στις 9 Ιουνίου, αναφέρθηκε ότι εκτός από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, συμμετέχουν το Αζερμπαϊτζάν, το Κατάρ, η Πολωνία, η Ισπανία και εκπρόσωποι του ψευδοκράτους.

 ΠΗΓΗ  liberal

Από το Blogger.