Ανησυχία ΗΠΑ για ενδεχόμενη είσοδο της Νίκης στη Βουλή – «Είναι ρωσόφιλοι – Δεν μπορούν να ενημερώνονται για τις κινήσεις του ΝΑΤΟ» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Ανησυχία ΗΠΑ για ενδεχόμενη είσοδο της Νίκης στη Βουλή – «Είναι ρωσόφιλοι – Δεν μπορούν να ενημερώνονται για τις κινήσεις του ΝΑΤΟ»

 

Anisychia IPA gia endechomeni eisodo tis Nikis sti Vouli – «Einai rosofiloi –

Οι Αμερικανοί έχουν θέσει θέμα για τυχόν είσοδο του κόμματος Νίκη στην Βουλή, επειδή θεωρούν ότι υποστηρίζουν σε όλα τα επίπεδα τη Ρωσία και χρηματοδοτούνται από αυτήν μέσω των μονών του Αγίου Όρους.

Η ανησυχία τους για ενδεχόμενη είσοδο της Νίκης στη Βουλή έγκειται στο γεγονός ότι, σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούν να ενημερώνονται για τις κινήσεις του ΝΑΤΟ.

Πιθανότατα και η επίσκεψη του διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μπερνς στην Αθήνα, να αφορούσε μία μελλοντική συμμετοχή της Νίκης στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, της οποίας οι συνεδριάσεις είναι απόρρητες.

Στην Επιτροπή συζητούνται όλα τα εξοπλιστικά των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και η συνεργασία με τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, η εκπαίδευση που παρέχεται στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και η στρατιωτική βοήθεια που στέλνεται στην Ουκρανία.

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει και για το πρόγραμμα των μαχητικών F-35, καθώς η συμφωνία με όλες τις οικονομικές και όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες θα περάσει από την Επιτροπή Εξοπλισμών και Άμυνας.

Δεν έχουν βρεθεί αντιμέτωποι οι Αμερικανοί άλλη φορά με τέτοιο ζήτημα.

Δηλαδή ένα φιλορωσικό κόμμα τέτοιας έκτασης να βρίσκεται στο «κατώφλι» της Βουλής.

Βέβαια,  κάποιοι θα πουν πως και η «Ελληνική Λύση» υποστηρίζει κατά καιρούς ρωσικές θέσεις αλλά ποτέ δεν το έπραξε στο «φουλ».

Άλλωστε ο εκπρόσωπος της «Ελληνικής Λύσης» στην Επιτροπή Εξοπλισμών και Άμυνας στην προηγούμενη Βουλή, ήταν ο Α.Μυλωνάκης, πρώην αξιωματικός και συνομιλητής των Αμερικανών.

Για την Νίκη όμως οι Αμερικανοί θεωρούν πως οτιδήποτε αξίας περάσει από την Επιτροπή κατευθείαν θα κοινοποιείται στη Μόσχα.

Όλη η ΝΑΤΟϊκή βοήθεια προς την Ουκρανία, όπως και οι τύποι όπλων και οι εκπαιδεύσεις των ουκρανικών μονάδων περνάνε από εγκρίσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών όλων των χωρών, όπως γίνεται και στην Ελλάδα.

Για την ιστορία υπήρχε κάποτε στην Ελλάδα το περιβόητο Ρωσικό Κόμμα (1827-1865) το οποίο ήταν ελληνική πολιτική παράταξη, των πρώτων χρόνων ύπαρξης του ελληνικού κράτους, φίλα προσκείμενη στη Ρωσική Αυτοκρατορία.

Σε ότι αφορά την ανησυχία των Αμερικανών, η συμμετοχή της Νίκης στην Επιτροπή, αν αυτή εισέλθει στην Βουλή, είναι υποχρεωτική και δεν μπορεί να περιοριστεί.

Αρχίζει να δημιουργείται μία κατάσταση όπως με την Χρυσή Αυγή που την είχαν απομονώσει καταρχήν από την κρατική χρηματοδότηση

Γενικά θέλουν να τους απομονώσουν.

  • Σε ότι αφορά την χρηματοδότησης της Νίκης στην ενότητα “Έσοδα-Περιουσία” στο καταστατικό του κόμματος, αναφέρεται απλά πως “το Κίνημα δύναται να έχει έσοδα από εισφορές μελών, δωρεές, κρατική επιχορήγηση και κάθε άλλη νόμιμη δραστηριότητα, η οποία προσιδιάζει προς τον χαρακτήρα και το ήθος του”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως υπάρχουν μοναχοί σε 2-3 μονές του Αγίου Όρους, με γραμμή υπέρ της Μόσχας, που φέρεται να ενισχύουν οικονομικά τις προσπάθειες της “Νίκης” είτε υλικά είτε παραχωρώντας ακίνητα, ώστε να φιλοξενούνται δραστηριότητες του κόμματος, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

  • Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν και μεγάλες ενορίες, ακόμη και στην Αθήνα, και “γεροντάδες” που δεν συμφωνούν με τους μητροπολίτες τους και που έχουν το δικό τους κοινό που επηρεάζουν.

Το ίδιο το κόμμα εξέδωσε χθες ανακοίνωση με τίτλο “Πού βρήκε τα χρήματα η Νίκη”, στην οποία αποδίδει τις φήμες σχετικά με τη χρηματοδότησή της σε πολιτικούς αντιπάλους και κάνει λόγο για μυθοπλασία και παραφιλολογία.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει, μεταξύ άλλων:

“Η ερώτηση ‘πού βρήκε τα χρήματα η Νίκη;’ για να κάνει προεκλογικό αγώνα και να κατέβει στις εκλογές, ξεκίνησε από πολιτικούς μας αντιπάλους, οι οποίοι, αντί να κάνουν αυτοκριτική, αναζητούν το άλλοθι της εκλογικής τους αποτυχίας σε μία πρωτοφανή μυθοπλασία και παραφιλολογία σχετικά με τις πηγές εισοδήματος της Νίκης και την υποτιθέμενη διασύνδεσή της με κυβερνητικά πρόσωπα και εφοπλιστές.

(…) Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα Νίκη κάνει γνωστό προς πάσα κατεύθυνση, ότι μοναδικοί χρηματοδότες της είναι οι φίλοι, τα μέλη και οι υποψήφιοί της, τους οποίους ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη και την αγάπη με την οποία έχουν περιβάλει την όλη προσπάθεια.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να ελέγξουν τον τραπεζικό λογαριασμό μας και παρόμοιους ελέγχους να κάνουν και στα υπόλοιπα κόμματα που έλαβαν μέρος στις εκλογές, για να λάμψει η αλήθεια και να σταματήσουν οι κακόβουλες επιθέσεις λάσπης εναντίον μας”.

Από το Blogger.